Umiddelbar suksess for nytt marked

Søndag strømmet folk til bygdetunet i Lunde. For første gang ble det arrangert et julemarked her, og det må sies å ha blitt en umiddelbar suksess.


Hege Dorholt
Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Heng deg på: Motta Kanalens nyhetsbrev helt gratis 

Det er Lunde Husflidslag som, i samarbeid med Lunde Sogelag, inviterte til julemarked på bygdetunet. Foreløpig har tunet blitt lite brukt, og først og fremst vært et møtested for sogelaget og deres aktivitet internt. Søndag inntok befolkningen tunet, og både store å små fikk en titt i de ulike bygningene, som for anledningen var fylt med både julepynt og mat.

Utendørs var det også flott markedsstemning med flere salgsboder.Håp om årlig marked
Husflidslaget stilte selv opp med flere boder og kunne friste med julegaver av strikk og annet håndarbeid, samt julegodterier og hjemmebakt flatbrød.

– Vi har hatt utsalg tidligere år også, men det er første gang vi har et slikt marked sammen med sogelaget, og det er fint å kunne ta i bruk stedet her, sier Olaug Apalnes i husflidslaget.
Nå er håpet at julemarkedet har kommet for å bli, og at arrangementet kan bli en årlig førjulsbegivenhet.

– Og det er ikke for sent å få tak i julegaver hos oss, for førstkommende lørdag åpner vi juleutsalg i Hovedgata 15, minner Apalnes om.

Abonner på Kanalen: Det koster 75 kroner i måneden

Salg og aktivitet
Av andre utstillere på markedet fant man Haugane frukt, som stilte med mer enn eplemost.

– På denne tiden av året synes vi det er hyggelig å ha med litt andre varer også, så da satser vi på litt julepynt i tillegg til eplevarene, forteller Halvor Haugane.

LES OGSÅ: Ny butikksjef på Ulefoss

I et av rommene på den gjenoppbygde Flom-skolen satt Elisabeth de Lunde og Otto John Lunde. Sistnevnte spikket dyrefigurer så flisa føyk rundt ham.

– Jeg må spikke litt mens jeg sitter her, for de forsvinner så fort de er ferdige. De har nesten blitt litt for populære de trefigurene, lo han.For å bruke denne hjemmesiden må du samtykke til vår behandling av personopplysninger.
Les vår personvernerklæring og vårt cookie-varsel.

Ok