Nytt tilbud med «kunstig virkelighet» på Ulefoss

Med briller og hodetelefoner befinner du i deg på en romstasjon i verdensrommet. Tar du av deg hodesettet er du egentlig i det gamle bankhvelvet på Ulefoss. Dette er «kunstig virkelighet».


Kristian Karlsen
Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Heng deg på: Motta Kanalens nyhetsbrev helt gratis 

Det gamle hvelvet, der Holla Sparebank tidligere hadde bankbokser og folks sparepenger, er forvandlet til en høyteknologisk oase. Fire kraftige datamaskiner fyrer virtuelle inntrykk inn i hodesettene og skaper en fantasiverden for deltagere i Hansens VR Escape.

Hva er VR?
Virtual Reality, også kjent som VR - eller  kunstig virkelighet på norsk, går ut på å erstatte så mange sanseinntrykk som mulig gjennom digitale inntrykk. Dette krever at man må bruke hodesett, vanligvis et par briller som dekker brukerens synsfelt som følger øynene og hodets bevegelse. Dette gir personer en simulert 3D-opplevelse i en dataanimert verden. Bildene og lydene lurer hjernen og gir brukeren følelsen av en ekte opplevelse.

Abonner på Kanalen: Det koster 75 kroner i måneden

Fikk ideen på Kreta
Stian Hansen har nylig åpnet dørene til et spillsenter i Nome Næringshage, avdeling Ulefoss. Rettere sagt i det gamle bankhvelvet til Holla og Lunde Sparebank. Ideen fikk han på en ferietur til Kreta.

- Sammen med min kone, besøkte jeg et «Escape Room» på Kreta og der hadde de også spillvarianten i VR. Jeg tenkte at dette kunne være noe å få til hjemme også. Så straks vi kom tilbake til Norge, startet arbeidet med å etablere virksomheten, sier daglig leder i Hansen VR Escape, Stian Hansen.

Ordinære Escape Room er spesialbygde rom fylt med gåter, hint og gadgets. Her blir man, sammen med venner, låst inne i et av rommene. Målet er å unnslippe med tid til overs! For å gjøre det må man jobbe som et team og løse oppgavene.En av de første i landet
Dette kan du nå oppleve i en datastyrt virkelighet, som et av de første stedene i Norge. Stian Hansen forteller at det er mange som har tro på konseptet.

- Vi har bare fått positive tilbakemeldinger og merker at forespørslene kommer. Det er mange som har god tro på konseptet og vi har fått støtte fra Nome næringsfond. Dette har vært viktig i en etableringsfase. Spillkonseptet passer for alle aldere. Vi har seks forskjellige spill med ulik aldersgrense. Jeg tror spesielt dette vil bli et fint tilbud for ungdom, der opptil fire deltagere kan spille samtidig, sier han og legger til:

Heng deg på: Motta Kanalens nyhetsbrev helt gratis 

- «VR-escape room» er ganske unikt i norsk sammenheng. Jeg kjenner bare til at det er to andre steder i landet som tilbyr det samme. Hansen jobber til daglig i Nordsjøen, men kona tar seg av driften når han ikke er hjemme. Totalt har han brukt cirka 160 tusen kroner på datautstyret, der 25 tusen kroner er støtte fra Nome næringsforum.


For å bruke denne hjemmesiden må du samtykke til vår behandling av personopplysninger.
Les vår personvernerklæring og vårt cookie-varsel.

Ok