250 tusen kroner til skilaga i Nome

Skigruppene til Skade, USF og Helgen IL ble mandag kveld overrasket med en svært verdifull førjulsgave.


Tor Espen Simonsen

Heng deg på: Motta Kanalens nyhetsbrev helt gratis

PS: Se oppdateringer om skiforholdene i Nome nederst i saken.

- Dere er opptatt av folkehelse og tilrettelegging for alle som ønsker å gå på ski, og bidrar med utallig dugnadstimer for fellesskapet, sa Guri Ramtoft, daglig leder i Sparebankstiftelsen Telemark – Holla og Lunde.

Helgen Idrettslag, IL Skade og Ulefoss Sportsforening var invitert til Kunnskapsparken på Ulefoss, men visste ikke hva temaet for møtet var.

- Dette er jo helt fantastisk, utbrøt leder i USF ski- og løypelag, Per Erik Solli, da han skjønte hvor det bar.

LES OGSÅ: Politikerne sier nei til Sirkustomta

Like overrasket var Terje Mognes i Skade Langrenn og Erlend Holtermann i Helgen ski da sjekkene kom på bordet.

- Det er viktig for stiftelsen at dere fortsetter med det viktige dugnadsarbeidet, som alle vi andre nyter godt av, sa Ramtoft før hun delte ut i alt 250 tusen kroner: USF og Skade fikk 100 tusen kroner hver, mens 50 tusen gikk til det lille idrettslaget helt sør i Nome.  

Flere gaver: Les om Frivillighetsfesten der åtte millioner ble delt ut Vil du gi Kanalen som julegave? Da kan du bestille her

Utstyr til utlån 
- Hva har dere tenkt å bruke pengene på, Terje Mognes?

- Dette kom jo litt overraskende på oss, men Skade ønsker å kjøpe inn mer utlånsutstyr. Vi mangler blant annet en del rulleski som de større barna kan bruke. Med gaven i dag kan vi kjøpe inn dette, og kanskje fjerne den økonomiske barrieren enkelte familier opplever når ungene ønsker å prøve rulleski.

- Vi ønsker å bruke gaven på enda bedre tilrettelegging av Stavsjørunden. I tillegg hadde vi reparasjoner på løypemaskinen sist vinter, som satt oss tilbake mellom 70 og 80 tusen kroner, så dette kommer godt med, sa Per Erik Solli i USFs ski- og løypelag.

I Helgen ser skileder Erlend Holtermann for seg noe av det samme. Flere punkter langs Tønnestulen trenger oppgradering av bruer og krysningspunkter med myr.

Heng deg på: Motta Kanalens nyhetsbrev helt gratis

Per Erik Solli, USF (t.v.), Terje Mognes, Skade, Erlend Holtermann, HIL og Guri Ramtoft.


Skøytemuligheter på Sagamoen
For de som går og kjenner på skiabstinenser, tar vi også med at tre av fire sløyfer i lysløpa på Sagamoen nå er pakket, slik at det er fine skøytemuligheter. For å kjøre opp klassiskspor kreves det ytterligere snøfall.

- Vi håper nedbøren som er meldte denne uka kommer som snø, da får vi fine forhold, sier Terje Mognes.

Oppdatering fra USF mandag kveld: Stavsjørunden er pakka og i deler av traseen er det satt spor. Greie forhold, til tross for lite snø, lyder meldingen på. 

Hos Helgen er det ikke nok snø til at det har vært mulig å pakke en såle. Men også der øynes håp om snø de neste dagene, selv om Yr i øyeblikket spår regn.

For å bruke denne hjemmesiden må du samtykke til vår behandling av personopplysninger.
Les vår personvernerklæring og vårt cookie-varsel.

Ok