Marco med ny bedrift på Krøsset

Marco Sander (49) satser fra Ulefoss med hele landet som nedslagsfelt. Han bekjemper fukt i både nye og verneverdige bygg.


Hege Dorholt
Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Marco Sander er opprinnelig fra Berlin i Tyskland, men har bodd i Norge siden 2003. I mai i år flyttet han, med familien, fra Nevlunghavn til Ulefoss og nå flytter også bedriften, Dry Works, inn i nye lokaler.

Heng deg på: Motta Kanalens nyhetsbrev helt gratis

– Vi har lenge vært på jakt etter et større hus, og her på Ulefoss fant vi egentlig alt vi trenger. Vi har barn som går i barnehagen, butikktilbudet er bra og nå har jeg også funnet et næringslokale, slik at jeg ikke trenger å drive fra egen kjeller, forteller han.

SISTE NYTT: Sa ja til Kaste-Stoadalen

LES OGSÅ: Politikerne sier nei til Sirkustomta

Nybygg og kulturminner
Siden 1994 har han jobbet som injeksjonsspesialist. Arbeidet dreier seg om murverkstetting, tetting av vannlekkasjer og fjerning av fukt. Her benytter Sander injeksjonsteknologi, hvor materiale blir sprøytet inn i muren for å presse fukt ut.– Det finnes mange ulike materialer jeg benytter. Det kommer an på hva slags mur, og hvilken skade det er snakk om, forklarer han. Akkurat nå er det et nytt garasjeanlegg han jobber med. Her er det sprekker i muren som skaper fuktproblemer. Tidligere har han jobbet mye med bevaring av kulturminner og verneverdige byggverk.

Vil du gi Kanalen som julegave? Da kan du bestille her

– Jeg tror jeg har arbeidet på nesten alle museene i Berlin, ler han. Samarbeid Han tar oppdrag for både private og offentlige aktører. Nå har han også sikret seg et samarbeid med flere større entreprenører, som gjør at flere større oppdrag står for tur.

– Det er ikke så mange som driver med akkurat dette her. Utfordringen er å nå ut, og markedsføre hva man tilbyr. Jeg har fått en del oppdrag gjennom Mitt anbud. Og nå har jeg et samarbeid med TBE (Telemark Byggentreprenør), Vinje Industri og Seltor som bruker meg til dette arbeidet, forteller Sander. I tillegg til injeksjonsarbeidet tilbyr han også epoxybehandling, noe som har blitt populært å bruke på gulv i garasjer og industrihaller.

Heng deg på: Motta Kanalens nyhetsbrev helt gratis

Opptatt av lokal næring
Selv om de fleste oppdragene ligger på Øst- og Sørlandet, tar Sander jobber over hele landet. Det blir mye kjøring, og om jobben er stor blir det hotellopphold.

– Nå har jeg valgt å leie lokale og ha en fysisk butikk på Krøsset, selv om jeg ikke kommer til å være der så ofte. Jeg tror det er viktig å være synlig også lokalt. Jeg er selv veldig opptatt av å bruke de lokale butikkene og bedriftene så mye jeg kan. Vi må det for å opprettholde tilbudene lokalt. For eksempel kjøper jeg alle mine arbeidsklær på Rett Profilering i Ringsevja. Jeg tenker det er viktig, sier han.

Gründeren berømmer også Malermester Gulliksen som eier bygget på Krøsset, og selv holder til der. – De har vært så hyggelige og behjelpelige for at jeg skulle komme i gang. De har også skaffet meg to oppdrag, forteller Sander.

For å bruke denne hjemmesiden må du samtykke til vår behandling av personopplysninger.
Les vår personvernerklæring og vårt cookie-varsel.

Ok