Vedtok Kaste-Stoadalen - igjen

Det nye kommunestyret i Nome har vedtatt utbygging av fv. 359 Kaste-Stoadalen. Onsdag fulgte Telemark fylkesting opp med et likelydende vedtak.


Hege Dorholt

Heng deg på: Motta Kanalens nyhetsbrev helt gratis

Som ventet gikk lokalpolitikerne både i Nome og Telemark  inn for å bygge ny vei.

Det nye forslaget fra Statens vegvesen, med én bomstasjon og stenging øverst i Stoadalen, gikk i Nome gjennom mot to stemmer fra Frp.

LES OGSÅ: Politikerne sier nei til Sirkustomta

- Eneste alternativ
Det var ordfører Bjørg Tveito Lundefaret som først tegnet seg på talerstolen da saken ble behandlet.

– Jeg er ikke helt fornøyd, men tror ikke vi har andre alternativer. Jeg synes vi skulle hatt et bredere spleiselag, men det får vi ikke til, sa hun med henvisning til at samferdselsministeren har sagt nei til bomfinansiering på sidevei. Fylket sa også ja
Frps Gry-Anette Rekanes Amundsen mente saken nå er gjennomarbeidet.

– Likevel, vi vet jo alle at bakteppe her, er en Lannaveg med utfordringer. Den blir ikke mer sikkert med dette forslaget. Jeg skulle gjerne sett mer trafikksikkerhetstiltak langs Lannavegen. Denne vegen får vi nok ganske raskt i gave, så det er bare å begynne å sette av penger, sa hun og minnet om at Frp som prinsipp ikke stemmer på et prosjekt som er bomfinansiert. 

Heng deg på: Motta Kanalens nyhetsbrev helt gratis

Også fylkestinget ble saken vedtatt med stort flertall, og uten protester fra talerstolen. Saken var også den aller siste som ble behandlet i Telemark fylkesting. Fra 1. januar etableres formelt Vestfold og Telemark fylkeskommune. 


For å bruke denne hjemmesiden må du samtykke til vår behandling av personopplysninger.
Les vår personvernerklæring og vårt cookie-varsel.

Ok