Kanonår for Con-Form Lunde - og 2020 kan bli enda bedre

Daglig leder Bjørn Einar Røraas i Con-Form Lunde AS, jubler over et svært godt 2019, men tror 2020 blir enda bedre.


Tor Espen Simonsen

Heng deg på: Motta Kanalens nyhetsbrev helt gratis

Bedriften, som lager betongelementer, startet en inngripende prosess i 2013, med omstrukturering av alle arbeidsoppgavene på fabrikken.

- Dette gikk både på administrasjon, produksjonslinje, selve tomta og lagerkapasiteten. Vi kan nå produsere mer langsiktig for lager, i tillegg til at vi driver mer handel og samarbeid med andre fabrikker for å slippe å ha huller i produksjonen, sier Røraas.

LES OGSÅ: Politikerne sier nei til Sirkustomta


En viktig endring de seneste årene er at Con-Form ikke lenger bare produserer opp mot Con-Form Entreprenør som eneste kunde. Dette skapte sårbarhet, og ledet flere ganger til permitteringer. Nå har fabrikken ulike kunder, og en større spredning som gir jevnere drift og bedre resultater.

- Vi balanserer bedre ved å produsere for flere, også i et eksternt marked som strekker seg helt fra Kristiansand til Narvik.

LES OGSÅ: Kaste-Stoadalen vedtatt i Nome og i fylket 

Trenger flere folk
Omleggingen har medført at Con-Form ikke har hatt behov for permitteringer siden 2014.

- I 2016 omsatte vi for 41 millioner kroner. I år (2019, journ.) vil vi bikke 61 millioner, sa Bjørn Einar Røraas under næringslivets julefrokost på Øvre Verket.

Lunde-bedriften har i dag 23 ansatte, men leter etter nye medarbeidere.

- Vi trenger nye ansatte, men det er vanskelig å rekruttere kompetent arbeidskraft, sa Røraas som la til at bedriften i dag er avhengig av å leie inn arbeidskraft.

LES OGSÅ: Nome fotball spiller NM

«All time high»
- Jeg fikk nylig en telefon fra en journalist som lurte på om vi hadde sendt ut permitteringsvarsler på alle de ansatte. Jeg måtte oppklare misforståelsen med si at vi opplever «all time high», sa Røraas. Selv om den lokale avdelingen i Lunde går så det suser, har det vært problemer for Con-Form-konsernet.

- Det har vært et tøft år, med noen prosjekter som har kostet dyrt. De problemene er imidlertid tilbakelagt og vi ser lyst på fremtiden også der, sa Røraas.

Røraas ser heller ingen mørke skyer på horisonten.

- 2020 ser ekstremt bra ut. Vi har fulle ordrebøker frem til sommeren, og det ser bra ut også i halvåret etter.

Heng deg på: Motta Kanalens nyhetsbrev helt gratis

For å bruke denne hjemmesiden må du samtykke til vår behandling av personopplysninger.
Les vår personvernerklæring og vårt cookie-varsel.

Ok