Trussel mot Nome vgs - avdeling Lunde

En rekke skoler i Telemark og Vestfold har mottatt trusler om skoleskyting over internett. Nome videregående skole er også rammet. 


Tor Espen Simonsen

Truslene anses ikke som alvorlige. 

Heng deg på: Motta Kanalens nyhetsbrev helt gratis

Da Kanalen var i kontakt med Nome videregående skole tirsdag morgen, var skolen ikke kjent med noen trussel. Men TA og Varden meldte noen timer senere at skolen i Nome også er rammet.

Det bekreftes overfor Kanalen av opplæringssjef i Telemark og Vestfold, Helge Galdal.
- Det er kommet en trussel mot Nome videregående skole, avdeling Lunde. Vi er ikke kjent med at det har kommet trusler rettet mot Søve, sier han.

Les også: Bra år for Con-Form Lunde 

Vanlig undervisning 
Politiet vurderer trusselsituasjonen som lav, og anmoder skolene om å opprettholde vanlig drift og undervisning. Dette rådet følges av skolene, herunder Nome videregående, sier Galdal til Kanalen.

- Alle våre skoler har fått beskjed om å følge med på sosiale medier og registrere alt som kommer av eventuelle trusler og varsle politiet i hvert enkelt tilfelle. Ellers forholder vi oss til råd fra politiet om å opprettholde normal aktivitet.

LES OGSÅ: Nome fotball spiller NM

Politiet har uttalt til opplæringsetaten i fylket at skolene som har mottatt trusler blir patruljert, men at det utover dette ikke iverksettes andre tiltak i øyeblikket.

Det er mange skoler fordelt på et stort geografisk område som har mottatt trusler om skoleskyting via sosiale medier.

Smitteeffekt 
Det har i løpet av de siste ukene blitt publisert flere trusler mot skoler i Sør-Øst politidistrikt på ulike nettfora. Politiet ser svært alvorlig på slike trusler, og etterforsker sakene. Sør-Øst politidistrikt samarbeider med KRIPOS og PST. I løpet av det siste døgnet har det blitt publisert trusler mot skoler i store deler av landet. Trusler av denne typen har ofte en smitteeffekt på andre. Det er opprettet straffesak mot en tenåring fra Buskerud etter at vedkommende publiserte trusler på nettet tidligere denne uken.

KRIPOS identifiserte avsenderen av denne trusselen. Det er ikke noe som tyder på at denne avsenderen kan kobles til de tidligere truslene. Skolene er i normal drift etter anbefaling fra politiet. Dersom det oppstår behov for spesielle sikkerhetstiltak, vil skolene få melding om dette, heter det i en pressemelding fra politiet. 

LES MER: Kjøp og salg av eiendom i Nome

Politiet har varslet at det kommer en ny pressemelding om situasjonen i løpet av kort tid. 

For å bruke denne hjemmesiden må du samtykke til vår behandling av personopplysninger.
Les vår personvernerklæring og vårt cookie-varsel.

Ok