FrP-Gry: - Hvis vi fortsetter i regjering tror jeg partiet vi tape veldig stort

FrPs gruppeleder i Nome, Gry Anette Rekanes Amundsen, heller mot at partiet bør gå ut av regjering. I dag er det ekstraordinært landsstyremøte i partiet, og det kan gå mot regjeringskrise.


Tor Espen Simonsen

Heng deg på: Motta Kanalens nyhetsbrev helt gratis


NB: Klokken 13.35 mandag ettermiddag ble det klart at FrP går ut av regjeringen. 


- Dette var dråpen som fikk begeret til å flyte over, sier den erfarne lokalpolitikeren.

Rekanes Amundsen har sittet flere perioder i kommunestyre, formannskap og fylkesting. Hun har også vært leder i Telemark FrP og møtt som vararepresentant på Stortinget i flere omganger.

- Vekker vonde minner
Ifølge FrP’eren handler krisen om mer enn selve saken, der en IS-kvinne ble hentet hjem på statens regning; en beslutning som var stikk i strid med FrPs eget landsmøtevedtak.

- Dette handler like mye om hvordan saken ble håndtert internt i regjeringen, og en opplevelse av at FrP blir tatt for gitt. Når statsministeren holder en tale og snakker om moral, vekker det dessuten vonde minner for mange i FrP, som har opplevd å bli kalt det ene opp igjennom. Situasjonen partiet står i nå er summen av alt dette, sier Gry Anette Rekanes Amundsen.  

FrP-politikeren er også oppgitt over at Venstre og KrF får mer gjennomslag, enn størrelsen skulle tilsi.

- Vi burde fått like mye gjennomslag som Venstre og KrF får til sammen, men opplever heller det motsatte, både før og etter at partiene gikk inn i regjering.

LES OGSÅ: Trussel mot Nome vgs, avdeling Lunde

- Hvilket råd har du til Siv Jensen og resten av partiledelsen med tanke på videre regjeringsdeltakelse?

- Dette handler om partiet og hvordan vi skal leve videre. Vår troverdighet og tillit på ulike politikkområder er mer og mer vannet ut etter hvert som vi har sittet i regjering. Innvandring og sikkerhet var ett av de siste områdene vi hadde tillit på.

LES MER: Kjøp og salg av eiendom i Nome

- Må se radikale forandringer
- Så hva er konklusjonen: Skal FrP bli eller gå ut?

- Hvis vi fortsetter i regjering tror jeg partiet vi tape veldig stort. Hvis vi blir, sier vi til de andre partiene at det er bare å behandle oss akkurat som de vil. Resultatet blir i lav oppslutning i 2021, og da klarer vi i hvert fall ikke å få til fire nye år med borgerlig regjering. Jeg tror det er lettere å komme sterkere tilbake ved valget, dersom FrP går ut.

- Ser du ingen gode grunner for å bli sittende?

- Hvis det skal skje, må vi se radikale forandringer i måten regjeringen arbeider, men det er vanskelig å se hva som kan veie opp for dette på nåværende tidspunkt. Det er vanskelig å få øye på fordelene dersom vi fortsetter.

Heng deg på: Motta Kanalens nyhetsbrev helt gratis

Rekanes Amundsen forteller at hun har fått flere telefoner fra medlemmer i partiet. Der er meningene klare og tydelig på at partiet bør ut.

- De forteller at tålegrensen er nådd, og de er ganske tydelige. Samtidig hører man jo sjelden fra de som er fornøyd, så det er vanskelig å si hvor representative de som har ringt er, sier FrP’eren fra Lunde.

For å bruke denne hjemmesiden må du samtykke til vår behandling av personopplysninger.
Les vår personvernerklæring og vårt cookie-varsel.

Ok