Stort talent fra Lunde: Ryste blant de 50 beste

Anders Hartveit Ryste (14) er tatt ut i Norges fotballforbunds G15-tropp for Equinor Talentleir i Sarpsborg. Han kan med det regnes som én av landets fremste fotballtalenter på sitt alderstrinn.

Nome FKs Anders Ryste (14) er tatt ut på NFF-samling. Her fra Norway cup 2019.

Tor Espen Simonsen

Heng deg på: Motta Kanalens nyhetsbrev helt gratis

Mandag kveld tok NFF ut spillere til G16-landslaget, G16 skyggelandslag og to G15-tropper til Equinor Talentleir i Sarpsborg.

Equinor Talentleir er det nest øverste nivået i NFFs spillerutviklingsmodell, der det neste steget er å spille landskamper.

- Målet med samlingen (i Sarpsborg, journ.) er først og fremst å gi spillerne inspirasjon og referanser som gjør at de forhåpentligvis jobber enda bedre i hverdagen. Totalt er cirka 50 spillere i hvert alderskull tatt ut og det skal spillerne være stolte av, sier fagansvarlig for Landslagsskolen, Håkon Grøttland til Fotball.no.

LES OGSÅ: Trussel mot Nome vgs, avdeling Lunde

- Tilstedeværelse og driv
Det er cirka 1000 spillere per kull som vurderes som talenter og er inne på et eller annet nivå i Landslagsskolen, og nå er altså de 50 beste plukket ut til samling i månedsskiftet januar/februar. Ryste har gjort seg bemerket over lang tid, som en svært effektiv målscorer. 14-åringen (fyller 15 i mai) ble senest omtalt i Kanalen for én uke siden, da han viste seg frem på Nome A-lages januartrening.

Hovedtrener for Nome A-lag, Koorush Ansari, sier i en ny kommentar til Kanalen følgende om sitt unge talent:

- Jeg møtte Anders første gang da jeg var trener for Odd Gutter 13 og han hospiterte der. Det ble umiddelbart klart at han har et stort talent. Med sitt driv og sin tilstedeværelse i spillet, tror jeg Anders kan nå lagt.

LES MER: Kjøp og salg av eiendom i Nome

Anses som de største talentene
I innkallingen som Anders Ryste nylig har mottatt fra NFF, skriver fagansvarlig Grøttland blant annet dette:

- Gratulerer med uttak til Equinor talentleir! Dere er tatt ut fordi dere anses som våre største talenter i 15- og 16-årssegmentet. Dere er tatt ut fordi vi har tro på at nettopp dere har kvaliteter som kan gi Norge nye stolte øyeblikk. På kort og lang sikt. Vær stolte av det, men vær samtidig klar over at det er nå jobben på mange måter begynner.

Heng deg på: Motta Kanalens nyhetsbrev helt gratis

Videre heter det:
- En ny generasjon fotballspillere er på vei opp i Fotball-Norge. Vi har et A-landslag med unge profiler som spiller og leverer på det aller høyeste nivået i Europa. Og vi har yngre landslag som de siste årene har vist at de kan slå hvem som helst. De siste årene er Norge den nasjonen som har klatret mest på G17/G19-rankingen, og vi ligger nå samla sett på en tiende plass. Årsaken til dette er en massiv kvalitetsforbedring på en rekke områder i norsk fotball.

Les lista over alle spillerne som er tatt ut av NFF her

For å bruke denne hjemmesiden må du samtykke til vår behandling av personopplysninger.
Les vår personvernerklæring og vårt cookie-varsel.

Ok