UDI utsetter anbudsfristen - igjen

Ansatte ved Nome statlige mottak fortviler over at UDI utsetter avgjørelsen rundt den videre driften nok en gang.


Kristian Karlsen
Heng deg på: Motta Kanalens nyhetsbrev helt gratis

Svaret på hvilket av de fem rammeberettigede asylmottakene som skulle få fortsette driften etter minianbudsrunden, var varslet denne uken. Svaret fra UDI var et helt annet enn hva de ansatte ved Nome statlige mottak forventet seg. Det hele ble utsatt for andre gang. I e-posten fra Utlendingsdirektoratet står det følgende:
«UDI har funnet grunn til å gjennomføre en helhetlig gjennomgang av minikonkurransens helhet og innretning, for å sikre en forsvarlig gjennomføring».

Les også: Disse vil bli ny kommunedirektør i Nome

Skuffet
Daglig leder ved Nome statlige mottak, Anne Stokken er skuffet og sier følgende til Kanalen:
- Dette var ikke greit og jeg er selvfølgelig skuffet. Vi har alle sammen gått og ventet på et svar, så vi hadde jo satt pris på om dette ikke hadde blitt utsatt igjen.
- Når har UDI varslet at dere vil få en endelig avklaring?
- Det vi nå vet er at vi skal få svar i uke 12, eller rettere sagt 16. mars. Det har ikke blitt sagt noe om at dato for oppstart 4. mai vil bli endret.

Anne Stokken


Kun fem mottak
Meldingen om anbudsutsettelsen for Nome statlige mottak kom til Anne Stokken på tirsdag ettermiddag 25. februar, og det er andre gang anbudsfristen blir utsatt. På spørsmål om hun tenker at det kan være andre ting som ligger bak utsettelsen, som for eksempel at det vil åpne for flere mottak i anbudsrunden, svarer hun følgende:
- Vi er litt overrasket, men det er bare fem mottak som har rammeavtaler og som er med i minikonkurransen om å fortsette driften. Jeg vet ikke mer enn hva UDI har informert oss om i en e-post.
Deler av e-posten er gjengitt i starten av artikkelen.

 

For å bruke denne hjemmesiden må du samtykke til vår behandling av personopplysninger.
Les vår personvernerklæring og vårt cookie-varsel.

Ok