Forventer opp mot 300 lastebiler på treff

Veterandagene i Lunde er tildelt arrangementet Vognmannen av Transporthistorisk forening. Signeringen vil bidra til storinnrykk til bygda neste år. 

Fra venstre: Thor Åge Torsberg - Nome Containerservice, Bjørn Jensen - Jensen Transport, Karl Johan Olsen - Veterandagene, - Erling Rønnekleiv - arrangementsekretær, Dag Henning Hermansen - Hermansen Kran og Transport og Hans Christian Fahre fra MC-klubben og Street Cars Lunde. 

Hege Dorholt/Tor Espen Simonsen 

Heng deg på: Motta Kanalens nyhetsbrev helt gratis

Veterandagene har inngått et samarbeid med lokale transportbedrifter i Lunde og Midt-Telemark, samt bilklubben Street cars og andre lokale krefter. 

Det er Transporthistorisk forening som formelt eier arrangementet Vognmannen. Dette årlige treffet er landets største for yrkesveteranbiler og arrangeres for første gang i Vestfold og Telemark.
- Vi har hatt besøk av representanter fra Vognmannen, som har sett på området i Slusevegen. De likte det de så, og dermed fikk vi muligheten til å være arrangør i 2021, forteller Karl Johan Olsen.
Vognmannen vil erstatte Veterandagene i 2021, mens sistnevne arrangement går som normalt i år.

Stilles ut langs Slusevegen 
Forventningen er at det vil komme opp mot 300 veterankjøretøy og lastebiler til Lunde 2. til 4. juli 2021. 

Planen er at kjøretøyene skal stilles opp langs Slusevegen, der mange av de lokale transportbedriftene i Lunde holder til i dag. Fra før er det over 60 lastebiler i kommersiell drift i dette området, noe som gjør Slusevegen til en av de største næringsklyngene innenfor transport i Telemark.

- Vognmannen er et arrangement vi har pratet om i flere år. Vi har jobbet aktivt med dette siden i sommer. Det var helt avgjørende for oss å få med lastebilnæringa på dette her. Når de stilte seg så positive så kunne vi sende en sterk søknad, forteller Olsen.  

Lørdag under arrangementet legges det opp til et Veteranløp der alle de tilreisende kjøretøyene deltar. Den planlagte ruten går oppover Telemarkskanalen langs Flåvann til Kilen, Kviteseid, Brunkeberg, Seljord og Bø, før følget returnerer til Lunde. 

- Dette blir et synlig arrangement i hele Midtfylket. Det blir et skikkelig skue for alle som står langs traseen som vil være av stor underholdningverdi for allmennheten, mener Hans Christian Fahre fra Street Cars Lunde.   

LES OGSÅ: En person i korona-karantene i Nome 

Høy status
Det ventes flere tusen publikummere til arrangementet. 

- Vi har alliert oss med Lunde vandrerhjem og Telemark Kanalcamping, samt hotellene i Bø og Akkerhaugen for å tilby gjestene det de måtte ønske av overnattingsfasiliteter, forklarer arrangementssekretær Erling Rønningen.
Han mener det også er natulig å se for seg at det kan bli andre arrangement i bygda denne helgen.

- Nå har vi et år å planlegge på. Det kan jo hende noen ønsker å få til et kulturelt arrangement på slusa denne helgen. Sånn sett passer plasseringen veldig fint her. Det er umiddelbar nærhet til slusa, gangavstand til sentrum, kanalcampingen og restauranter. 

Heng deg på: Motta Kanalens nyhetsbrev helt gratis

Komiteen tror et arrangement av Vognmannens størrelse vil gi Lunde en enda sterkere status som motor- og veteranbygd.

- Dette vil gi blest også til andre arrangement og økt besøk, mener Fahre. 

Vognmannen har, ifølge lastebilnæringen, en svært høy status i bransjen og mange reiser fra Nome og Midt-Telemark hvert år for å delta.

- Vi har trua på at vår sentrale plassering her på Østlandet vil gi deltagerrekord neste år, sier  arrangementsleder Karl Johan Olsen.
For å bruke denne hjemmesiden må du samtykke til vår behandling av personopplysninger.
Les vår personvernerklæring og vårt cookie-varsel.

Ok