- Pust med nesa, det er plenty med mat

Det sier innehaver av Coop Extra Ulefoss, Magne Gunnerød. Norske medier har vært fulle av rapporter om hamstring etter at regjeringen innførte svært strenge restriksjoner for å bekjempe koronaviruset torsdag.

Magne Gunnerød

Også hos Gunnerød var det ville tilstander torsdag ettermiddag og kveld.

Lokalavisa er viktig: Bli abonnent på Kanalen du også (både papir og eAvis)

Nå ser det ut til at ting har roet seg noe ned. Men det er ennå tidlig på fredagen.

- I går hadde nok butikken den høyeste omsetningen noen sinne, uten at jeg har hatt tid til å faktisk sjekke talla, sier Gunnerød, som har følgende oppfordring til innbyggerne:

- Dette går fint, men folk må også tro på at det går fint. Selv om vi var tomme for noen typer varer i går, er alt fylt opp igjen i dag. Coop har varer, Norgesgruppen har varer, Rema har varer, og alt kommer ut i butikkene, så dette kommer til å fungere.

LES OGSÅ: Stenger skoler og barnehager i Nome

En del av dugnaden
Men dersom folk ikke tror på de beroligende beskjedene fra myndighetene og dagligvarebransjen, kan det oppstå  problemer, sier Gunnerød. Han mener derfor det å besinne seg, og «puste med nesa», også er en del av korona-dugnaden alle må være med på.

- Vi har mat nok så lenge folk ikke hamstrer. I verste fall kan vi oppleve at leveringene til butikkene skjer litt mer i rykk og napp. Vi skal likevel klare å skaffe varene på kort tid.

LES OGSÅ: Kanalen oppdaterer kontinuerlig om koronasituasjonen

Mat til de som må være hjemme
I et mulig scenario der svært mange i Nome blir satt i isolasjon og karantene, er de lokale matbutikkene også beredt til å bistå.

- Vi er bare 13 ansatte, så vi kan ikke kjøre ut mat til alle. Men vi har henvendt oss til kommunen, og med hjelp fra Røde Kors og andre krefter skal vi få mat ut til de som eventuelt må holde seg hjemme, sier Coop Extra-sjefen på Ulefoss.

Heng deg på: Motta Kanalens nyhetsbrev helt gratis

- Uansett er hovedbudskapet dette: Handle normalt, kjøp det du trenger, og kom heller tilbake neste dag. Så skal vi sørge for å fylle opp butikken og alt kommer til å gå bra, sier Gunnerød.

 

 

 

 

 

 

 
For å bruke denne hjemmesiden må du samtykke til vår behandling av personopplysninger.
Les vår personvernerklæring og vårt cookie-varsel.

Ok