Banken stenger alle filialer – vil strekke seg for å hjelpe næringslivet

Sparebank1 Telemark stenger alle sine filialer fra mandag morgen. Men det vil fortsatt være mulig å gjøre telefonavtale om kundemøter i bankens lokaler i Nome.


Tor Espen Simonsen

Heng deg på: Motta Kanalens nyhetsbrev helt gratis

Det forteller banksjef Per Halvorsen til Kanalen.

Samtidig sier han at banken er beredt til å strekke seg langt for å hjelpe de delene av næringslivet som nå opplever kunde- og inntektsbortfall.

- De siste tiltakene fra regjeringen er veldig gode for vår bransje. Nå kan bankene låne penger direkte av Norges bank, noe som gjør at vi sikres tilgang på penger og unngår krise. Sparebank1 Telemark har dessuten rikelig med penger og rikelig med tilgang, noe som gjør at vi kan være en bidragsyter overfor næringslivet lokalt, sier Halvorsen.

Lokalavisa er viktig: Bli abonnent på Kanalen du også (både papir og eAvis)

- Vi skal være på offensiven og bidra til at vi ikke får unødvendige og negative virkninger av denne forbigående situasjonen. Dette kan gjelde avdragsfrihet på lån eller ordninger som gir økt likviditet, innenfor rimelighetens grenser, legger han til.

LES OGSÅ: Advarer mot hamstring av mat

Kundene uteblir
Halvorsen bekrefter at banken får mange henvendelser fra bedrifter som opplever bortfall av inntekter og som er risikoutsatt.
- Dette gjelder blant annet alt av reiseliv, uteliv, hoteller og det meste av transport og logistikk. Men også varehandelen merker at kundene uteblir.

En av bransjene som rammes når alle skoler og barnehager holdes stengt, er drosjenæringen. For å møte den vanskelige tiden velger Ulefoss taxi å tenke nytt.

- Hvordan er det eksempelvis med kassekreditt. Bedrifter som ikke har avtale om dette, og som kanskje ikke ville fått en slik avtale normalt: Er det større muligheter for det i den situasjonen vi nå har, Halvorsen?
- Ja, dette handler for mange om tilgang til penger og å tilpasse seg i en overgangsfase. Innenfor rimelighetens grenser skal vi strekke oss lengre enn tidligere.

For å bruke denne hjemmesiden må du samtykke til vår behandling av personopplysninger.
Les vår personvernerklæring og vårt cookie-varsel.

Ok