Reduserer kafédrifta, men holder åpent

Victoria & Henrik har så vidt fått hodet over vannet etter brannen i fjor. Nå rammes de av koronarestriksjoner, og er spente på hvordan de neste ukene blir.

Linda Gunnerød


Hege Dorholt

Oppdatering, søndag kveld: 
Søndag kveld melder Victoria & Henrik på Facebook at virksomheten vil holde stengt fra mandag. 
- Vi har besluttet å holde dørene stengt fra mandag for å hindre smittespredning! Dette er selvsagt ingen enkel beslutning å ta, men vi føler at det ikke lenger er mulig å beskytte dere kunder, og våre ansatte på en god måte, heter det i meldingen som ble lagt ut ved 21.30-tiden i kveld.
- Vårt håp er selvfølgelig at vi er tilbake i normalen så snart som mulig, og kan åpne dørene til butikken vår i bygda vi er så glad i, heter det videre. 

– Vi merker som alle andre at det er færre folk ute. Vi har egentlig sett hele uka at det er stille i gatene og det har selvsagt blitt enda færre folk i dag, sier Linda Gunnerød.

Bli abonnent på Kanalen du også (både papir og eAvis)

Klesbutikken forholder seg til retningslinjer og påbud fra Folkehelseinstituttet og norske myndigheter. Foreløpig er kafeen også i drift.

– Vi har redusert kapasiteten i kafeen og tatt vekk stoler, slik at det skal sikre én meters avstand mellom kundene. Vi har også lagt ut informasjon på bordene om hvorfor dette er gjort og at alle må forholde seg til det. Alle overflater i butikken sprites hyppig og vi har fokus på håndhygiene.

Mørketallene kan være store  

- Bare en håndfull er testet for korona i Nome
- Det er strenge regler for hvem som testes
- Les hva som er årsaken her 

Bekymret
Nylig kunne driverne av Victoria & Henrik fortelle Kanalen om tiden etter brannen i fjor, og at de nå så veldig lyst på framtiden og ønsket å utvide butikken.

– Så kommer dette som igjen gjør oss bekymret. Vi håper at vi overlever denne perioden, men er spente på hvordan situasjonen utvikler seg. Heldigvis har vi fått god hjelp fra blant annet MTNU om hvordan vi skal forholde oss til det økonomiske, og hva vi må sette oss inn i med tanke på permitteringer og slike ting. Det er også gode nyheter å høre at banken vil strekke seg langt for å hjelpe det lokale næringslivet. Utover det kan vi egentlig bare ta én dag av gangen her, sier Gunnerød.

Dette har du lov til - og dette har du ikke lov til - i hjemmekarantene 

Spent situasjon
Varene fortsetter å strømme inn i butikken, og klær sendes til kunder som ikke har mulighet eller ikke ønsker å komme innom.

LES OGSÅ: Sparebank1 Telemark vil strekke seg for næringslivet 

– Det viktigste nå er å hindre smitte og redde liv. Det må alle bidra til. Det er mange som har større utfordringer oss. Men det er klart vi er redde for utviklingen, og at vi må stenge. Jeg er spent på hva slags sentrum vi sitter igjen med i Lunde og på Ulefoss etter at dette er over, og håper virkelig at alle næringsaktører overlever.

For å bruke denne hjemmesiden må du samtykke til vår behandling av personopplysninger.
Les vår personvernerklæring og vårt cookie-varsel.

Ok