Vil høre fra helsefaglig personell med ekstra kapasitet

Nome Kommune jobber med å kartlegge egne ressurser, og med å omdisponere eget helsepersonell for å kunne løse de mest prekære oppgavene. Etter
hvert kan det også bli behov for bistand fra publikum. 


Tor Espen Simonsen 

Det opplyser ordfører Bjørg Tveito Lundefaret til Kanalen. 

Bli abonnent på Kanalen du også (både papir og eAvis)

Nå er det også lagt ut en oppfordring på kommunens hjemmeside, der folk kan registrere seg. I første omgang er det kun snakk om å lage en oversikt slik at det finnes en pool å ta av dersom situasjonen blir mer alvorlig.

Mørketallene kan være store  

- Bare en håndfull er testet for korona i Nome
- Det er strenge regler for hvem som testes
- Les hva som er årsaken her  

- Rask tilgang på tilgjengelig personell
- På sikt kan det bli behov for flere hender enn det kommunen i utgangspunktet rår over. Vi må planlegge for verst tenkelige scenario. Hvis vi kommer i en situasjon hvor flere blir smittet, samtidig som flere helse- og omsorgsarbeidere blir forhindret fra å møte på jobb, vil vi ha behov for flere ressurser. Da er det viktig å ha god oversikt og rask tilgang til tilgjengelig personell, heter det i kunngjøringen. - Hvis du er helsepersonell og har ledig kapasitet, vil vi veldig gjerne komme i kontakt med deg. Vi har ikke et akutt behov for flere helse- og omsorgsarbeidere akkurat i øyeblikket, men vi er nødt til å ta høyde for at situasjonen både kan eskalere og bli svært langvarig, står det videre. 

Ved å følge denne linken kommer du til stedet hvor du registrerer deg på nettet. 

For å bruke denne hjemmesiden må du samtykke til vår behandling av personopplysninger.
Les vår personvernerklæring og vårt cookie-varsel.

Ok