Vurderer permitteringer fortløpende

NAV arbeider på spreng med å registrere alle bedrifter som varsler permitteringer. Sør-Norsk Boring AS har sendt ut varsel om mulig permittering av sine 50 ansatte, men er foreløpig i full drift.

Hans Vetle Sjørholt


Tor Espen Simonsen

En oversikt fra NHO tyder på at en rekke bedrifter kommer til å permittere hele eller deler av sin arbeidsstokk i tiden fremover. Oversikten er dessuten flere dager gammel, og har derfor ikke fanget opp de nyeste reglene i statens krisepakke.

Karenstiden er redusert fra 15 til to dager, noe som gjør det enklere for private bedrifter å permittere uten å tape penger. I tillegg er det politisk enighet om at de ansatte også får full lønn i den gamle karensperioden. Perioden med full lønn er dessuten utvidet til 20 dager. Rekord og permitteringer samtidig

Ifølge Hanne Sommerfelt i NAV Midt-Telemark er det kommet permitteringsvarsler fra flere bedrifter i Nome. En av disse er Sør-Norsk Boring AS, med rett i underkant av 50 ansatte.

Men foreløpig er det full drift i selskapet.

- Det er en ganske surrealistisk situasjon. I forrige uke satte vi rekord i antall anbud, samtidig som vi sender ut varsel om mulige permitteringer, forteller eier Hans Vetle Sjørholt.

- Alle gutta har møtt opp på jobb i dag (mandag), og vi har folk ute på anleggsplasser i hele Sør-Norge, legger han til.

Mørketallene kan være store  

- Bare en håndfull er testet for korona i Nome
- Det er strenge regler for hvem som testes
- Les hva som er årsaken her  


Stoppes av isolerte kommuner
Frykten er at flere kommuner skal sette begrensninger på hvor folk kan reise, eller at store norske anleggsplasser blir stengt ned. Da må også Sør-Norsk Boring gjøre alvor av sitt varsel.

- Vi er ved godt mot og bidrar til å holde Norge i gang. Vi følger situasjonen hele tiden, og enn så lenge er alle våre leveranselinjer fullt operative. Vi har hatt møte med tillitsvalgt og varslet NAV ved å sende ut et varsel om mulige permitteringer. Det kan bli en utfordring for oss hvis flere kommuner isolerer seg og våre folk ikke får lov til å forflytte seg, sier Sjørholt og legger til:

- Alle må puste med magen og vise hensyn til de som er i en utsatt situasjon for å bli syke.

Bedriften i Helgen har per mandag ingen ute med sykdom eller karantene. Men store deler av administrasjonen jobber hjemmefra. Spiserommet er stengt, og det er iverksatt tiltak for at de ansatte ikke skal bli smittet. Blant annet ved at alle kjører hver sin bil og passer på avstand og hygiene på anleggsplassene.

For å bruke denne hjemmesiden må du samtykke til vår behandling av personopplysninger.
Les vår personvernerklæring og vårt cookie-varsel.

Ok