Avlyser TelemarksVeka og Kanalrennet

I dag, onsdag, kom beskjeden om at også TelemarksVeka med Kanalrennet er avlyst som følge av koronaviruset.


Hege Dorholt

– Det er med tungt hjerte vi i dag sender ut meldingen om at TelemarksVeka og Sommarland Skifestival avlyses denne sommeren. Planene var store og vi er mange som har jobbet hardt helt siden fjorårets arrangement med en ny stor folkfest i Telemark, heter det i pressemeldingen.Skal slå knallhardt tilbake
For Skade Langrenn innebærer avlysningen et stort økonomisk tap og for Nome og Midt-Telemark kommuner betyr avlysningen at et sterkt markedsføringsmiddel for hele regionen faller bort.

– På få år har vi i felleskap bygd opp en råsterk merkevare til glede for hele fylket. Nå starter umiddelbart jobben mot et nytt arrangement i 2021. Da skal vi slå knallhardt tilbake, bedyrer prosjektleder Tormod Hynne. TelemarksVeka har de siste årene hatt mellom 15 og 20 tusen besøkende og høye seertall på TV2.

Ingen restriksjoner på inn- og utreise fra Nome

Enkel beslutning
Arrangørene har de siste dagene hatt tett dialog med TV2 og Norges Skiforbund. I går, tirsdag, la skiforbundet inn startnekt for alle sine landslagsløpere før sommeren på grunn av koronaviruset.

– Da ble vår beslutning enkel. Da forsvinner også hele tv-produktet som finansierer resten av arrangementet. Samtlige skilandslag skulle etter planen ha sine samlinger og konkurranser i Bø og Nome, sier Hynne. Han sier dette er spesielt kjedelig for alle barn og unge som har meldt seg på skiskole, Sommarlandsprint og Kanalrennet.

– Startkontingent og innbetaling til skiskole vil bli refundert via idrettslagene. Neste års skifest skal arrangeres 26. til 27. juni.

For å bruke denne hjemmesiden må du samtykke til vår behandling av personopplysninger.
Les vår personvernerklæring og vårt cookie-varsel.

Ok