Legger lista høyt for sesongen

IL Skades friidrett- og triatlongruppe øker i antall medlemmer. Samtidig stiger ambisjonsnivået foran årets sesong.


Kristian Karlsen 

Høstens NM i terrengløp ett av satsingsområdene, hvor gruppa tror på medalje.

En gjeng løpeglade menn har samlet seg ved Hogga sluse for en treningsøkt (NB: samlingen fant sted før de strenge koronatiltakene ble innført).

Gruppa teller nå cirka 10 medlemmer og det er mange år siden det har vært så høy løpeaktivitet i denne dele av IL Skade.

Idrettslaget har likevel lange tradisjoner for friidrett, der frontfiguren har vært tidligere norgesmester (1500 meter) Tommy Øvsterud (42). Kanskje har lundekaren flere kilometer i beina, enn noen annen i kommunen. Løpskarrieren strekker seg helt tilbake til 1988, og med en skadefri kropp, øyner Tommy muligheter for å hente en ny medalje til klubben.

- Det har blitt en oppblomstring i løpsmiljøet og det er så klart moro for en som er over middels interessert i dette, sier Tommy med et smil.Tror på medalje
På Hogga har seks av de totalt 10 medlemmene av gruppa møtt opp denne dagen. Det er sprik i aktivitet og idrettsgrener, men treningsgleden har de alle til felles. I flotte grønne treningsoverdeler tripper de nærmest for å komme i gang . Tommy er glad for at den middelaldrende kroppen responderer bra, og han mener flere i gruppen bør ha gode muligheter til å hente hjem en medalje i løpet av sesongen.

- Det er godt å være skadefri og jeg ser frem til å øke treningsmengden ytterligere i tiden fremover. Jeg tror det er gode sjanser for at flere her kan vinne eller ta medalje i ulike konkurranser. Spesielt ser vi frem til NM i terrengløp i Skien til høsten, sier han.

Delta i sitt tempo
Den erfarne 42-åringen trener nesten hver dag og har de siste seks månedene svømt 80 tusen meter, og løpt 1263 kilometer. Han har tett følge av lagkamerat Marius Lid, som kaller seg  nyinnflytter til bygda.

- Det er et veldig fint miljø og det er mye å lære, samtidig som vi har et tilbud for alle, yngre som eldre, samt gutter som jenter. Det er ikke slik at vi løper sammen, men vi trener intervaller, der alle kan delta i sitt tempo. Så er vi jo forskjellige og deltar i ulike konkurranser. Selv er planen å løpe blant annet maraton i Tallin til våren, sier Lid.

Liker å gå i kjelleren
-Mange skjønner ikke helt hva som er så gøy med å pine seg gjennom mil på mil, har du noen forklaring å gi til dem?

- Det med å pine seg er litt av poenget. Jeg liker å gå litt i «kjelleren» som det kalles, og få brukt kroppen godt og helst over lengre distanser. Så er det selvfølgelig konkurranseinstinktet som slår inn. Det er veldig gøy å kjempe om å være best, men også forbedre seg selv. En bonus fra det hele er å holde seg i god form.


For å bruke denne hjemmesiden må du samtykke til vår behandling av personopplysninger.
Les vår personvernerklæring og vårt cookie-varsel.

Ok