Bekrefter det første korona-tilfellet i Nome

Nome kommune er ikke lenger et hvitt felt på nasjonale koronaoversikter. I løpet av helgen har én person i Nome testet positivt på koronaviruset som sprer seg pandemisk i verden. 


Tor Espen Simonsen 

105 personer i Nome er testet, og samtlige analyser har gitt negativt resultat til nå. Andelen testede er også markant høyere ut fra folketallet enn eksempelvis i Midt-Telemark kommune, der 103 personer er testet.

Les flere lokale nyheter på www.kanalen.no

Så sent som fredag var situasjonen at Nome ikke hadde bekreftede smittetilfeller, mens det var ett tilfelle i Midt-Telemark, og et større utbrudd i nabokommunen Skien. Ifølge VGs oversikt har Skien i øyeblikket 28 koronatilfeller.

Det første dødsfallet som følge av viruset ble dessuten bekreftet på sykehuset i Skien denne helgen.

Heng deg på: Motta Kanalens nyhetsbrev helt gratis

Satt allerede i karantene
Den smittede i Nome kan ha fått viruset i utlandet. Vedkommende har sittet i karantene etter å ha ankommet til Nome fra utlandet, og har testet positivt i hjemmekarantene. Det betyr at videre smittespredning kan være begrenset.Det er ordfører Bjørg Tveito Lundefaret som opplyser dette til Kanalen. Foreløpig har vi ingen ytterligere informasjon om personen som er smittet.

Oppdatering kl 15.00: Kommuneoverlegen bekreftet mandag ettermiddag overfor Kanalen at det første korona-tilfellet i Nome skyldes smitte i utlandet. 

Vi kommer tilbake med flere opplysninger og oppdaterer denne artikkelen dersom det er utvikling i saken.


For å bruke denne hjemmesiden må du samtykke til vår behandling av personopplysninger.
Les vår personvernerklæring og vårt cookie-varsel.

Ok