USF donerer ni kasser med verneutstyr

USF fotball har donert ni kasser med beskyttelsesbriller til Nome legesenter. Som kjent er det stor mangel på smittevernutstyr i forbindelse med koronakrisen.

USF fotball, ved Tommy Strand (t.v.), donerer ni kasser med smittevernutstyr til Nome helsesenter. Utstyret stammer fra foreningens årlige salg av nyttårsraketter.

Tor Espen Simonsen

Gaven fra USF stammer fra foreningens fyrverkerisalg hver romjul.

- Trenger det mer enn oss
USF var den første til å kontakte Alexander Rye-Kittelsen Sumner, som starten det private initiativ med å samle inn effekter til det lokale helsevesenet.

Kanalen skrev om saken sist uke, der det fremgår at kommunen er imøtekommende og ser på initiativet som en del av den folkelige dugnaden mot koronatrusselen.

- Jeg så at Sumner etterlyste utstyr, og kom på at vi hadde en del briller lagret til neste rakettsalg. Jeg tenkte at de trenger utstyret mer enn det vi gjør, i den tiden vi er i nå, sier Tommy Strand.

Les flere lokale nyheter på www.kanalen.no

Alt er levert
Mannen bak innsamlingen, Alexander Rye-Kittelsen Sumner, beskriver responsen på innsamlingen som en gladsak oppi alt det triste som skjer.- Vi har fått inn over 14 tusen kroner på Spleis (nettjeneste, journ,) fra Nomes befolkning, som har gjort det mulig å kjøpe inn 269 beskyttelsesmasker, 450 munnbind og 400 engangshansker. Dette kommer i tillegg til gaven fra USF, sier Sumner.

Heng deg på: Motta Kanalens nyhetsbrev helt gratis

Han opplyser at alt av utstyr overleveres legesenteret på Ulefoss etterhvert som det har kommer inn. Det er Anita Høidalen som startet innsamlingen på Spleis. I tillegg får Kanalen opplyst at enkeltpersoner i lokalsamfunnet også på eget initiativ har donert utstyr til Nome Sjukeheim. Enkelte har selv gått til innkjøp som de har gitt videre.

- Kommunene er overlatt til seg selv
Når det gjelder mangelen på beredskapsmateriell til helsesektoren, er det sykehusene som har førsteprioritet på nasjonale ordninger for innkjøp.  

- Sykehusene prioriteres mens kommunene er henvist til seg selv, og må tråle markedet for å få kjøpt utstyr. Vi har engasjert tidligere leder ved Nome sjukeheim, Bent Krogager, for å bistå oss i jobben med å skaffe nødvendig verneutstyr, sier kommunedirektør Bjørn G. Andersen.

For å bruke denne hjemmesiden må du samtykke til vår behandling av personopplysninger.
Les vår personvernerklæring og vårt cookie-varsel.

Ok