Arrangerer bil-konsert på grusbanen skjærtorsdag

Skjærtorsdag kveld inviteres du til en helt ny opplevelse på kulturfronten. Ifølge arrangøren blir dette den aller første drive-in-konserten i Telemark. 


Tor Espen Simonsen 

Nærmere bestemt en direkteoverført konsert, rett inn i bilradioens FM-sender for de som løser billett og parkerer på grusbanen ved Ulefosshallen. 

Bak tiltaket står Nye Kampen pub, Øvre Verket spiseri og kulturprosjektet KRAFT. 

På scenen denne kvelden finner vi The Electric Mud Band og Hans Olaf Kastodden fra Ulefoss. 

Det blir dessuten mulig for publikum å få seg noe å spise. Det er nemlig avtalt at Øvre Verket Spiseri servere take-away før og etter konserten. (Oppdatering: Arrangøren presiserer at mat må hentes på Spiseriet pga restriksjonene)

Går til kriserammet pub 
Ifølge Kraft-prosjektet er drive-in-konserten er en dugnad til inntekt for Nye Kampen Pub som er hardt rammet av koronatiltakene.
- Vi håper at de kommer over kneika. Puben har ingen inntekter nå som de må holde stengt. Alle billettinntektene går til puben, står det i invitasjonen på Facebook. 

Konsertprisen på 400 kroner fremstår som relativt stiv, men da må publikum huske på at dette er kostnaden per bil - det gjelder med andre ord å fylle opp baksetet. 

Så langt ser det ut til at tiltaket slår bra an blant folk. Det er i hvert fall mange som har sagt at de skal eller er interessert i arrangementet på Facebook. Så gjenstår det å se om fylkets første drive-in-konsert blir en suksess. 


Gudstjeneste i bilen 
Men det lokale kulturlivet er ikke alene om drive-in-tanken.

Også menigheten på Ulefoss gjør bruk av en lignende idé og inviterer til drive-in-gudstjeneste utenfor Holla kirke den 19. april. 

Også her blir det kulturinnslag. Både solist Linda Thorstensen og organist Gunnhildur Baldersdottir bidrar på drive-in-gudstjenesten som vil foregå om formiddagen søndag 19. april. Det er kirketjener Morten Karlsson som er initiativtaker, mens sogneprest Vebjørn Sagedal skal lose bilistene gjennom prekenen. 


For å bruke denne hjemmesiden må du samtykke til vår behandling av personopplysninger.
Les vår personvernerklæring og vårt cookie-varsel.

Ok