Fotballbanene i Lunde og Ulefoss er fortsatt stengt

Fotballbanene til USF og Skade er fortsatt stengt, til tross for at Helsedirektoratet og Norges Idrettsforbund lempet på kravene i forrige uke. 


Tor Espen Simonsen 

I en artikkel i Kanalens papirutgave 8. april gis det inntrykk av at det er fritt frem for allmenn bruk av fotballbanene i Nome: «Løkka lever igjen» skrev lokalavisa. 

- Men det stemmer ikke, slår leder i Nome Idrettsråd, Frode Sannerholt, fast. 

Ny informasjon etter høytiden 
- Vi kan i dag lese i Kanalen at banen er åpen. Dette er (dessverre) ikke riktig da vi i USF ikke har mulighet til å følge opp smittevern og de regler som kommer med å åpne et anlegg for aktivitet. Vi holder derfor banen stengt til over påske, så vil det komme mer info da. Ønsker alle en god påske, skriver USF på sin Facebook-side.

En likelydende melding er lagt ut av hovedgruppa til IL Skade. 

Kanalen beklager at vår artikkel skapte et feil inntrykk av situasjonen i Nome.  

Slik man kan lese i den nevnte artikkelen er det satt svært strenge begrensinger for all idrettsaktivitet, ikke minst for kontaktsporten fotball. Blant annet er all idrettsutøvelse begrenset til grupper på fem, barns lek og spill skal skje under oppsyn av voksne, utstyr skal ikke deles og smitteflater på anleggene skal vaskes og passet på. Det betyr at mange idrettslag i praksis ikke har kapasitet til å åpne sine baner, selv når det er gitt grønt lys fra nasjonalt hold.  

- Vanskelig for enkelte 
Nome Idrettsråd påpeker samtidig at klubbene kan bli holdt ansvarlig dersom bruk av idrettsanlegg medfører risiko for smitte av det fryktede koronaviruset. 

- Vi ønsker at alle lag og foreninger i Nome står samlet her å ikke føler seg presset til å åpne før de er klare til dette, skriver Frode Sannerholt på Nome Idrettsråd på rådets Facebook-gruppe torsdag.  

- Det er nå fra NIF sin side åpnet for å drive aktivitet igjen, selv om vi fortsatt er i den situasjonen som vi er. Dette er gitt under forutsetning at de som tilrettelegger for dette har fulgt opp de regler og retningslinjer som er gitt fra Folkehelseinstituttet, heter det i innlegget.  For å bruke denne hjemmesiden må du samtykke til vår behandling av personopplysninger.
Les vår personvernerklæring og vårt cookie-varsel.

Ok