Pendlertoget til Oslo er tilbake

Togselskapet GoAhead som opererer på Sørlandsbanen melder nå at det viktige morgentoget til Oslo igjen settes i trafikk. 

Tor Espen Simonsen

Morgentoget fra Kristiansand, som er i Oslo 09.25 starter opp igjen fra 23. juni. Det kan en lese av selskapets trafikkmeldinger på egen nettside.

En Facebook-aksjon, startet av Alfhild Stokke fra Lunde, har kjempet for dette i flere uker. Årsaken er at morgentoget er svært viktig for alle de som pendler til jobb i Oslo. 

Opp i Stortinget 
Aksjonsgruppa fikk raskt stor oppslutning, noe som også ledet til at politikere i alle miljøer støttet kampen for å bedre tilbudet. Saken kom opp dessuten opp i Stortingets spørretime.

Morgentogene ble fjernet fra rutetabellen som følge av nedstengningen under koronakrisen. Men pendlerne har fryktet at tilbudet skulle bli varig borte, og de har etterlyst en raskere normalisering.  

Den aktuelle avgangen er også viktig for skoleelever fra Drangedal som blant annet skal til Nome videregående i Lunde. Men som leseren ser, starter toget å gå samtidig med skoleferien. 

I DAGENS KANALEN: Ulefos Jernværk kutter ytterligere 19 årsverk (eAvis) 

På aksjonsgruppens Facebook-siden skriver initiativtaker Alfhild Stokke dette torsdag ettermiddag: 

- Fantastisk gode nyheter at toget som er i Oslo klokken 09:25 starter å gå igjen. Da får vi håpe at det også går etter sommerferien. For å bruke denne hjemmesiden må du samtykke til vår behandling av personopplysninger.
Les vår personvernerklæring og vårt cookie-varsel.

Ok