Denne helgen er det NM hos Norsjø golfklubb

Norsjø Golfpark har fått tidenes start på golfsesongen, og ligger an til nye rekorder i år. Allerede er det spilt over 5000 runder på Romnes. Nå får golfklubben også tre NM-runder. De to første rundene spilles lørdag 18. og søndag 19. juli. 


Hege Dorholt (tekst&foto)

Daglig leder i Norsjø golfklubb kan bare smile og konstatere at årets sesong har startet meget bra.

– Det er eventyrlig! I fjor hadde vi rekord med 10 640 spilte runder. Allerede nå har vi over 5000 så vi ligger sjukt godt an. Det ligger faktisk an til tidenes sesong, sier Ragnar Kisfoss.

Norgesmesterskap
Banen åpnet 8. april, og aktiviteten har vært stor. Selv om Norsjø ikke har kunnet arrangere turneringer gjennom våren , er også dette i gang igjen nå og i løpet av sommeren skal flere store konkurranser gjennomføres i golfparken.

– Vi hadde første store turnering for noen par uker siden og vi gjennomførte vi Volvo Open med 75 deltagere i høljende regn, ler Kisfoss. Han tror få turneringer den siste tiden, gjorde at så mange trosset været å kom til Norsjø for å delta.

Det neste store som skal skje er lag-NM i 2. divisjon denne helgen. Her stiller klubben selv med lag i både dame og herreklassen. På herrelaget spiller Mattias Andreasson, William Ole Syvertsen, Per Håvard Kolle, Asbjørn Nykås og Magnus Nykås.

Via denne linken kan du følge turneringen for herrene.

På damelaget spiller Anneli Stenman, Poncharoen Naruemon og Marianne Breivik. Damenes turnering kan følges her. 

– Til sammen skal vi ha tre NM-runder her. Først er det lag-NM 18. til 19. juli for 2.divisjon, så er det ny runde med seniorene i august, og NM for bedrift i september. Det betyr utrolig mye for oss som klubb å få forespørsler om slike turneringer. Det viser at mange ønsker å spille på Norsjø, sier Kisfoss.

Pumpa røk
Den milde vinteren har vært snill med gressmatta og banen framstår som grønn og frisk.

– Banen har klart seg veldig bra, selv om det den siste tiden har vært veldig tørt. Det holdt på å gå riktig galt i pinsehelgen, da pumpa til vanningsanlegget plutselig røk, men det gikk heldigvis godt og vi fikk på plass nytt utstyr. Det ble en ekstra investering på over 100 tusen kroner, men det var vel hell i uhell at det skulle skje akkurat i år, når ting ellers går så bra, sukker golflederen.Medlemstallet stiger
Etter flere år med stagnasjon i rekruttering og medlemstall øker nå Norsjø golfklubb og har passert 700 medlemmer. Hovedmengden kommer fra Nome og Midt-Telemark.

– Det er mange år siden vi hadde så mange medlemmer. Vi har i år kjørt dobbelt så mange «Veien til golf»-kurs og alle har vært fulltegnet. Fortsatt har vi noen kurs igjen og det fylles opp før vi rekker å markedsføre det. Det er utrolig moro å se. Det er ekstra gøy å registrere at mange unge og jenter har tatt kurs i år. Det er vi veldig glade for. Også barnegolf-treningene har vært kjempepopulære.

– Her har vi måttet stoppe på 20 deltagere for å holde oss innenfor koronatiltakenes rammer. Jeg tror vi kunne fått med mange flere, om det var mulig. Ny treningsbane til høsten Golfparken har fått midler til å utvikle en ny treningsbane med seks hull. – Vi har fått 600 tusen fra Sparebankstiftelsen Telemark - Holla og Lunde og skal lage en treningsbane, tilpasset Norges pitc- og puttforbunds retningslinjer, slik at det kan holdes turneringer der. Det arbeidet var planlagt nå, men på grunn av pågangen med spillere og kursdeltagere har vi ikke hatt ressurser til å starte den jobben. Det må vi ta til høsten. Det nye anlegget kan man også spille på, uten å ha kurs eller medlemskap i golfklubb. – Nå ligger det en treningsbane samt fotballgolfbane der, men vi ønsker å endre litt på området og få til mer aktivitet der, sier Kisfoss.

For å bruke denne hjemmesiden må du samtykke til vår behandling av personopplysninger.
Les vår personvernerklæring og vårt cookie-varsel.

Ok