Telemarkskanalen stengt: Mellom 10 og 15 fritidsbåter står fast

Slik Kanalen meldte i går, skaper regnværet store problemer for en av fylkets viktigste turistdestinasjoner. Telemarkskanalen er stengt mellom Hogga og Ulefoss grunnet stor vannføring.

Ulefoss sluser: Telemarkskanalen er stengt for fritidsbåter mellom Ulefoss og Hogga, men rutebåtene går som normalt.


Tor Espen Simonsen

Oppdatering: Telemarkskanalen håpet på midlertidig åpning, men måtte snu.

Restriksjonene gjelder kun fritidsbåter, mens rutebåtene MS Victoria og MS Henrik Ibsen fortsatt er i drift. Vannveien fra Norsjø til Skien er også åpne.

Daglig leder i Telemarkskanalen, Steinar Arntzen, opplyser at et sted mellom 10 og 15 fritidsbåter befinner seg i området fra Ulefoss til Dalen i øyeblikket, og er dermed «flomfast» så lenge vannføringen er for kraftig.

Kanalen omtalte denne saken allerede mandag ettermiddag, da Statkraft sendte ut prognoser som var illevarslende for kanalturistene. Du kan lese hele saken her.Sikkerhetsgrense på 200 kubikk
- Av sikkerhetshensyn har vi satt en grense for maks vannføringen på 200 kubikk mellom Hogga og Ulefoss. For rutebåtene er det annerledes, der tåler vi litt mer, og trafikken vil fortsette gjennom en dialog mellom oss og skipperen, sa Steinar Arntzen til Kanalen i går.

Bildet øverst i saken er tatt ved Ulefoss sluser i tirsdag kollen 10.30 idet Victoria passerer mot Lunde. Samtidig får ingen fritidsbåter slippe inn i slusekamrene.

Steinar Arntzen


Kan bli kortvarig

Prognoseansvarlig for Statkraft på Dalen, Kristian Aune, varslet allerede mandag at det ville holde hardt å få vannføringen under 200 kubikk gjennom tirsdagen. I øyeblikket ligger vannføringen på rundt 230 kubikk. Prognosene for de neste dagen ser langt bedre ut, og stengningen av sluseanleggene for fritidsbåter mellom Ulefoss og Hogga kan blir kortvarig.

- Når vi får enda en natt der vi kan tappe mye, håper vi situasjonen normaliserer seg på onsdag, sa Aune mandag.


For å bruke denne hjemmesiden må du samtykke til vår behandling av personopplysninger.
Les vår personvernerklæring og vårt cookie-varsel.

Ok