Må likevel holde slusene stengt for fritidsbåter i dag

Tirsdag ble Telemarkskanalen stengt for fritidsbåter mellom Ulefoss og Hogga grunnet sterk vannføring. Onsdag skulle egentlig båtturistene få slippe ut av området, men åpningen ble avblåst. Torsdag vet kanalforetaket fortsatt ikke når situasjonen kan normaliseres. 

Fortsatt stengt: Fritidsbåter som dette får likevel ikke slippe opp eller ned mellom Ulefoss og Hogga i dag.

Tor Espen Simonsen

Hele Telemarkskanalen er fra onsdag ettermiddag stengt for fritidsbåter, men torsdag åpnes det for at småbåter kan komme ut og inn ved Løveid, samtidig med rutebåtene (se mer nedenfor).

Både NRK og Kanalen.no meldte tirsdag morgen at de rundt 20 fritidsbåtene som står «flomfast» mellom Dalen og Ulefoss sluse fikk slippe ut av området. Men kort tid senere måtte Steiner Arntzen i Telemarkskanalen ut med kontrabeskjed.

LES OGSÅ NVE nedjusterer flomvarselet 

- Statkraft forsøkte å redusere vannføringen i dag for å slippe fritidsbåtene frem, men da vannstanden i Flåvann steg med 10 centimeter på bare én time måtte de slippe opp igjen, sa  Arntsen. 

Steinar Arntzen


Det er fortsatt stor usikkerhet knyttet til når situasjonen normaliseres og ordinært drift blir mulig. 

- Vi greier ikke å åpne i dag, men vil prøve igjen i morgen, sier Arntzen. 

Vi legger til at rutebåtene går som normalt.

Oppdatering torsdag: 
Telemarkskanalen er fortsatt stengt. Det er også restriksjoner for slusen av fritidsbåter inn og ut av Norsjø. Men fritidsbåter som enten skal opp i Norsjø ved Løveid eller nedover, kan slippe gjennom samtidig med rutebåtene. Det henger sammen med at vassdragsregulatene på disse tidspunktene klarer å strupe vannføringen. 

For å bruke denne hjemmesiden må du samtykke til vår behandling av personopplysninger.
Les vår personvernerklæring og vårt cookie-varsel.

Ok