Telemarkskanalen er fortsatt stengt

Tirsdag ble Telemarkskanalen stengt for fritidsbåter mellom Ulefoss og Hogga grunnet sterk vannføring, og fra onsdag er det bare rutebåtene som har fått trafikkere vannveien gjennom fylket.  

Fortsatt stengt: Fritidsbåter som dette får ikke slippe opp eller ned mellom Ulefoss og Hogga. Fra onsdag er hele kanalen stengt for fritidsbåter. 

Tor Espen Simonsen

Hele Telemarkskanalen er fra onsdag ettermiddag stengt for fritidsbåter, men torsdag åpnes det for at småbåter kan komme ut og inn ved Løveid, samtidig med rutebåtene (se mer nedenfor).Både NRK og Kanalen.no meldte tirsdag morgen at de rundt 20 fritidsbåtene som står «flomfast» mellom Dalen og Ulefoss fikk slippe ut av området. Men kort tid senere måtte Steiner Arntzen i Telemarkskanalen ut med kontrabeskjed. 

LES OGSÅ NVE nedjusterer flomvarselet 

- Statkraft forsøkte å redusere vannføringen i dag for å slippe fritidsbåtene frem, men da vannstanden i Flåvann steg med 10 centimeter på bare én time måtte de slippe opp igjen, sa  Arntzen. 

Steinar Arntzen


Det er fortsatt stor usikkerhet knyttet til når situasjonen normaliseres og ordinært drift blir mulig. NVE har nå nedjustert sitt flomvarsel for Norsjø og Fareelva i Skien, men vannføringen er fortsatt stor. 
- Det er under de rådende forhold ikke forsvarlig å gjennomføre slusinger, ei heller å føre båt langs deler av vassdraget. Mellom Hogga og Ulefoss går det nå rundt 300 kubikk vann per sekund og mellom Løveid og Skien 900 kubikk per sekund, opplyser Telemarkskanalen. 

- Vi greier ikke å åpne i dag, men vil prøve igjen i morgen, sier Arntzen. Han berømmer samtidig regulatene i SKK og Statkraft. 

- De gjør det de kan for å løse situasjonen, sier han. Blant annet legges det til rette for at MS Victoria, MS Telemarken og MS Henrik Ibsen kan opprettholde sine ruter. 

LES OGSÅ: Korona - et utested i Nome måtte gjøre endringer etter kontroll 

Det åpner også opp for at fritidsbåter som enten skal opp i Norsjø ved Løveid eller nedover, kan slippe gjennom samtidig med rutebåtene. Det henger sammen med at vassdragsregulatene på disse tidspunktene klarer å strupe vannføringen. 

For å bruke denne hjemmesiden må du samtykke til vår behandling av personopplysninger.
Les vår personvernerklæring og vårt cookie-varsel.

Ok