Ser du forbudsskiltet?

Roger Jansen beskriver det komplette parkeringskaos i veien ned mot Lunde sluse. Det må skiltes med blindvei og kommunen må på banen sier han.

Parkering forbud ned mot slusa i Lunde.


Tor Espen Simonsen

Det var tidligere i sommer at Jansen, som er nærmeste nabo til sluseområdet, tydde til Facebooks klagevegg, «Det som skjer i Lunde», for å si ifra om situasjonen. Her omtalte han veien ned mot slusekroa som en «turistfelle» med biler som parkerer ulovlig, campingvogner som setter seg fast og folk som kjører ned gjerdet han har rundt tomta.To uker senere er situasjonen den sammen, sier Jansen.

- Nå må kommunen på banen, og få opp bedre skilting. Det må merkes med blindvei her, så det ikke blir kaos.

Roger Jansen vil at traseen merkes som blindvei.


Får ikke konsekvenser
Under alleen står bilene tett-i-tett og ulovlig parkert også denne dagen. Noen setter dessuten fra seg bilene, før de tar rutebåten til Dalen eller Ulefoss, sier Jansen. Da kan feilparkeringene trekke ut i timevis, uten at det får konsekvenser for føreren.

Det er andre som må ta konsekvensene, sier Jansen fortvilt. Varelevering til slusekroa blir vanskelig, og trafikkbildet blir uoversiktlige.
- Det er så dårlig merka at biler med campingvogner kjører helt ned til slusa. Der må de hekte av vogna for å klare å snu, sier han.

Jansen mener en mer oversiktlig situasjon vil øke sikkerheten og være bra for både naboer og turister.


Befaring til uka
På grunn av ferieavvikling har ingen i teknisk etat kunnet kommentere saken overfor Kanalen. Men ordfører Bjørg Tveito Lundefaret sier følgende:

- Jeg var selv på slusa på tirsdag og så problemet med egne øyne. I etterkant har jeg sendt en henvendelse til Avdeling for samferdsel og kommunalteknikk. De har gitt beskjed til meg om at det gjennomføres en befaring tidlig i neste uke, for å se hva som kan kjøres.

Ordføreren påpeker at problemene oppstår fordi folk ikke følger reglene som gjelder og skiltene som er satt opp.

- Hvis det ikke er nok, må vi gjøre andre grep. Hvis det i tillegg er sånn at enkelte skilt er skjult av vegetasjon, må vi få ryddet, sier Tveito Lundefaret.

For å bruke denne hjemmesiden må du samtykke til vår behandling av personopplysninger.
Les vår personvernerklæring og vårt cookie-varsel.

Ok