Fortsatt høy arbeidsledighet i Nome

Det er nå 135 arbeidsledige i Nome, ifølge nye tall fra NAV. Det er nesten 80 prosent flere enn på samme tid i fjor.

Terje Tønnessen


Tor Espen Simonsen

Ledigheten i landet er på vei ned, etter at de strengeste koronarestriksjonene ble lettet på inn mot sommeren. På landsbasis oppgir NAV at ledigheten ligger på 5,0 prosent. I Nome er tallet 4,2 prosent.

LES OGSÅ: Eventyrlige tall for Telemarkskanalen 

I Vestfold og Telemark fylke er 5,0 prosent av arbeidsstyrken registrert som arbeidssøkere.

Det finnes ikke egne tall som viser hvor stor andel av de ledige i Nome som er permittert.

Flest unge arbeidsledige
Generelt er andelen arbeidsledige høyest i aldersgruppen 20 til 29 år, hvor mer enn 7 prosent er registrert som arbeidsledige, opplyser NAV..

LES OGSÅ: Ett utested måtte gjøre endringer etter korona-kontroll 

- At arbeidsledigheten for de helt ledige øker, kan være et varsel om at mange bedrifter har utfordringer, og at inngangen til arbeid for den enkelte fortsatt er krevende, sier direktør i NAV Vestfold og Telemark Terje Tønnessen. 

 

Færre permitterte og deltidsledige
Antall permitterte har gått ned med 26 prosent den siste måneden. I juni var 9 400 registrert som permitterte, men det i juli var 6 900. Også antall delvis arbeidsledige har gått ned den siste måneden med 32 prosent, fra 9138 til 6164.

- Til sammen er mer enn 17 000 personer helt eller delvis arbeidssøkere i fylket i juli. At antall permitterte og antall delvis ledige går såpass mye ned, er svært positivt for arbeidslivet og den enkelte. Dette signaliserer at mange nå er tilbake til sin opprinnelige arbeidsplass, sier Tønnessen.

LES OGSÅ: Kaste-Stoadalen mot ny utsettelse 

Flest arbeidsledige i butikk- og salgsyrker
Ti prosent av de som er arbeidsledige i fylket kommer fra jobber i butikk og salg. Også innen industri, reiseliv, transport og serviceyrker er arbeidsledigheten høy. Mens de fleste yrkesgrupper opplever en økning, er det størst nedgang i antall arbeidsledige innenfor reiseliv og transport.Høyest ledighet i byene
Det er flest arbeidsledige i kommunene med de største byene. I Horten er arbeidsledigheten høyest i fylket med 6,1 prosent. I Sandefjord er ledigheten 5,8 prosent og i Skien 5,6 prosent. I Fyresdal, Tokke og Vinje er andelen arbeidsledige lavere enn 2,0 prosent.

For å bruke denne hjemmesiden må du samtykke til vår behandling av personopplysninger.
Les vår personvernerklæring og vårt cookie-varsel.

Ok