Nå åpner idrettshallene i Nome også

Fra og med neste uke vil alle idrettshaller og gymsaler i Nome bli åpnet for barne- og ungdomsidretten.


Tor Espen Simonsen

Oppdatering 1. september: Mandag denne uken gikk det ut beskjed til alle leietakere av gymsalen i Helgen. Der ble det opplyst at salen fortsatt ville være stengt, noe som ble begrunnet med manglende kapasitet på renhold. Beskjeden er nå trukket tilbake, og skal ha berodd på en misforståelse. Ordinære leietakere som idrettslag kan benytte fasilitetene, men private arrangement som barnebursdager og lignende er foreløpig uaktuelt.  

Denne uka gikk kommuneoverlege Kristin Sekse ut i Kanalen og oppfordret frivillige lag og organisasjoner til å gjenoppta en så normal aktivitet som mulig. Kom i gang, men følg smittevernreglene, oppfordret Sekse.

I går vedtok også kriseledelsen i Nome en sjekkliste for smittevern i kommunens idrettshaller, noe som betyr at Lundehallen og Ulefosshallen, samt gymsalene på Holla, Dagsrud og i Helgen kan tas i bruk.


Folkehelsekoordinator i Nome, Heidi Elise Kvale, opplyser til Kanalen at Lundehallen har vært benyttet til håndball siden skolestart, og at leietakerne i dette tilfellet har forholdt seg til eget særforbunds smittevernveileder.

Det nye nå er at hele kommunen får felles regler for all innendørs idrettsaktivitet, noe som betyr at alle kan åpne på like vilkår. PS: Ulefosshallen har vært stengt grunnet oppussing, men også denne kan åpne til uka.

Helsemyndighetene gav allerede før sommeren grønt lys for idrettshallene i Norge, men de fleste har likevel vært stengt gjennom skolenes ferie. Praksisen har dessuten vært ulik fra kommune til kommune. Denne uka valgte Skien å annonsere åpning av sine haller, etter stort påtrykk fra idretten og frivilligheten.

Og nå kommer Nome etter.

- Det blir mulig å bestille timer og ta i bruk hallene, men smittevernreglene stiller blant annet strenge krav til renhold, noe som kan påvirke kapasiteten. Sjekklista er laget for å bevisstgjøre både utleier, leietaker og deltakere på hvilke smittevernansvar man har. Det har vært et ønske fra ledelsen i Nome kommune å få på plass en overordnet plan som gjør dette trygt, og som unngår at vi får hull i sikkerheten, sier Kvale.Kvale sier videre at idrettslagene i Nome er dyktig på å gjennomføre tiltak som gjør idrettsarenaene til et trygt sted for både barn og foreldre.  

- Men når det blir kjøligere i lufta og mer av aktivitetene skal flyttes innendørs, er det viktig å ha like regler som alle kan forholde seg til, sier hun.

Sjekklista for smittevern i Nomes idrettshaller inneholder informasjon om leietaker og utleieres plikt til å informere, etablere beredskap og iverksette hygienetiltak og renhold. For arrangementer, som håndballkamper eller lignende, er det i tillegg et viktig poeng å unngå trengsel og kø.

For å bruke denne hjemmesiden må du samtykke til vår behandling av personopplysninger.
Les vår personvernerklæring og vårt cookie-varsel.

Ok