Nytt smittetilfelle knyttet til arbeidsinnvandring

Fredag kveld melder Nome kommune om ett nytt koronatilfelle. Men egentlig er nyheten en dag gammel. 

Tor Espen Simonsen

LES OGSÅ: Teglverket i Lunde er solgt

Ordfører Bjørg Tveito Lundefaret opplyser at det har skjedd en glipp i kommunikasjonen og at den positive prøven ble rapportert inn torsdag kveld, men først offentligjort fredag kveld. 

Kommuneoverlege Kristin Sekse skriver i en SMS til Kanalen at smitteutbruddet i Sauherad har gjort at informasjon ikke kom ut til rett tid (les om utbruddet i nabokommunen nederst i artikkelen).

- Det har vært svært hektisk i Midt-Telemark kommune og vi fikk ikke oversikt og meldt det ut (smitten i Nome) før i dag, skriver Sekse. Nome og Midt-Telemark har som kjent felles kommuneoverlege og smittevernlege. 

LES OGSÅ: Overrasket fattige politikere med over en million i gave 

Den smittede bor samme med fem andre arbeidsinnvandrere
Også denne gangen er det en arbeidsinnvandrer som har testet positivt for Covid-19 i Nome. Han har avlagt test ved ankomst på Torp.

Personen bor i samme hus som fem andre arbeidsinnvandrere, som alle er satt i karantene. Resten av husstanden vil bli testet mandag, opplyser kommunen.

Nærkontakter er avklart og smittesporing utført, heter det i meldingen.  

Det har snart gått to uker siden sist det ble meldt om sykdomstilfeller i Nome, også da knyttet smitten seg til arbeidsinnvandring.  

LES  OGSÅ: Mann fra Nome vant 3,2 mill i poker natt til fredag 

Over 300 nærkontakter i karantene 
Rett utenfor kommunegrensene til Nome har det imidlertid vært mye mer hektisk. 

De siste dagene er det avdekket fem smittede i Sauherad, blant annet knyttet til voksenopplæringen på Akkerhaugen og Sauherad skole.
Totalt er 343 nærkontakter satt i karantene, og det er ventet at de første prøvesvarene kommer i løpet av helgen, skriver Bø blad

Samtidig meldes det jevnlig om nye sykdomsutbrudd i Skien og Porsgrunn. I løpet av de 13 første dagene i november har 29 personer i Skien avlagt positiv prøve, skriver Varden i dag. 


For å bruke denne hjemmesiden må du samtykke til vår behandling av personopplysninger.
Les vår personvernerklæring og vårt cookie-varsel.

Ok