Skien, Nome og Midt-Telemark står samme mot politi-flytting

Det interkommunale rådet i Nome og Midt-Telemark advarer sterkt mot nedleggelsen av Felles enhet for utlending og forvaltning (FUF) i Skien.

Ordfører i Midt-Telemark Siri Blichfeldt og ordfører i Nome Bjørg Tveito Lundefaret.


Nedleggelsen ble først kjent gjennom et oppslag i Varden, der avisa henviser til et internt notat i politiet.  

Dagsrud er eneste i Telemark
Dersom Felles enhet for utlending og forvaltning flyttes til Stokke i Vestfold, får det negative konsekvenser for Telemark og Nome, mener det interkommunale rådet der Nome-ordfører Bjørg Tveito Lundefaret er leder. Det vises blant annet til behov ved Nome statlige mottak på Dagsrud. Beboerne der benytter i dag utlendingstjenesten nå ligger på Myren i Skien.

Rådet mener en flytting gjør at den økonomiske belastningen skyves over på innbyggerne i Nome og Telemark. Arbeidsinnvandrere, flyktninger og asylsøkere i Norge er pålagt personlig oppmøte på FUF i forbindelse med oppholdssaker, arbeidstillatelse og identifikasjonskort. Resultatet blir at de som allerede har lite, sitter igjen med mindre, heter det.  

- Vi vil minne om det eneste gjenværende asylmottaket i Vestfold og Telemark fylke er lokalisert i Nome kommune. Her er det 150 beboere og kommunen har en ti års kontrakt med Utlendingsdirektoratet, heter det i uttalelsen fra rådet.

Samtidig ber rådet om å bli involvert i saker som får betydning for regionen.

Tidkrevende og kostbare reiser

Reisen Bø-Stokke-Bø kan koste cirka 500 kroner for en voksen person, mener rådet.
Fra Nome statlige mottak må man regne med en 3-4 timers reisevei og to til tre bussbytter. Også her vil det koste rundt 500 kroner tur-retur for en voksen. Bare en tur fra Skien til Stokke koster nærmere 200 kroner og tar tre kvarter å gjennomføre én vei.

Nedleggelsen av FUF i Skien vil og ha en negativ effekt på kommuneøkonomien som allerede er hardt presset. Nyankomne flyktninger og asylsøkere til kommuner og mottak skal snarest mulig møte personlig til registrering hos politiet. I dette første møte er det kommunenes flyktningetjeneste og mottaksadministrasjon som står for transporten.
Allerede i dag skal dette kravet være ressurskrevende.

For å bruke denne hjemmesiden må du samtykke til vår behandling av personopplysninger.
Les vår personvernerklæring og vårt cookie-varsel.

Ok