Olav Tvenge er den ukjente kjøperen av teglverket i Lunde

Oslo-gründer Olav Tvenge (38) er den mystiske kjøperen av den over 100 mål store teglverkstomta i Lunde. Én ny leietaker er allerede på vei inn i lokalene.

Olav Tvenge


Tor Espen Simonsen

Eiendommen lå ute på Finn.no for 6,7 millioner kroner i rundt to uker før Wienerberger AS aksepterte budet fra Tvenge. Ifølge kjøperen selv har han betalt «litt mer enn prisantydningen» for å sikre seg eierskapet. Ingen av partene ville gi ytterligere kommentarer til prisen fredag ettermiddag.

- Vi er fornøyde med dialogen med Olav og ser frem til et godt samarbeide med den nye eieren av eiendommen, sier Wienerbergers Norge-sjef Roar Kjos.

- Mange muligheter
Etter at Kanalen skrev om salget for to uker siden, har spekulasjonene gått høyt i lokalsamfunnet om hvem kjøperen er. Ingen har fått svar på spørsmålet, før Kanalen møtte selger og kjøper i Wienerbergers kontorer i Lunde fredag.

- Dette er et stort bygg, med stor tomt, som gir mange muligheter, sier investoren.

LES MER: Se hva IL Skade gjøre med gaven på 5,4 millioner kroner 

Dette er kjøperen
Tvenge eier allerede flere næringseiendommer i Oslo, og står bak en rekke virksomheter, deriblant Valo Bil AS som omsatte for 21 millioner i 2019. Han er sønn av den profilerte eiendomsinvestoren Øystein Tvenge. For en del år siden kjøpte 38-åringen Eikenga 27 ved Økern i Oslo, der Vianor er hovedleietaker. Senere har han tatt over en næringsseksjon på Ammerud. Fellesnevner for lokalene er at de har kombinerte formål til både kontor, industri og lager.

Ifølge Tvenge var det dette kombinerte potensialet som også vekket interessen ved teglverket.

Forretningsmannen som punger ut over 6,7 millioner kroner i Lunde, er også kjent fra den kulørte ukepressen som tidligere kjæreste av Linni Meister.

BLI FAST LESER: Bestill avis eller gavekort her 

Olav Tvenge og Wienerberger-sjef i Norge Roar Kjos


Ny leietaker på plass – de gamle blir
Tvenge har allerede planene klare for den første nye leietakeren i Lunde. Dette dreier seg om hans eget selskap, Intense AS, som driver med lyd og lys til større arrangementer. Selskapet, som skal ha lager og kontoradresse i Lunde, omsatte i 2019 for over 13 millioner og står oppført med fire ansatte.  

Samtidig er det klart at avtalene med de eksisterende leietakerne videreføres på samme vilkår som i dag. Wienerberger AS varsler at de opprettholder sitt lager for teglstein, med tre ansatte, i flere år fremover.

- Vi har ingen andre planer enn å fortsette med vårt hovedlager i Lunde, sier Roar Kjos i Wienerberger.   

Ifølge Tvenge kan det være aktuelt å etablere både lager, fjernlager og aktiviteter som skaper arbeidsplasser i det gamle teglverket. Kjøperen sier dessuten at han er villig til å investere i bygningsmassen, for å legge til rette for ulike typer næringsaktivitet. Samtidig nevnes det også at vinterlagring av båter og campingvogner kan bli aktuelt.

LES MER: I dette slottet blir det snart mulig å gifte seg 

Kjøpskontrakten ble signert fredag, og formelt skjer overtakelsen først i januar 2021. Det er derfor fortsatt så tidlig i prosessen at Tvenge ikke kan si alt for mye om sine planer.

- Jeg ønsker å ha en god dialog med Nome kommune, før jeg går ut med flere detaljer. Målet er å tilpasse bygget og eiendommen til de behovene som er, og jeg er villig å til å investere penger for å utvikle anlegget, sier Tvenge.

For å bruke denne hjemmesiden må du samtykke til vår behandling av personopplysninger.
Les vår personvernerklæring og vårt cookie-varsel.

Ok