Sparebanken1 Telemark fusjonerer. Lover å opprettholde dagens filialer

I en pressemelding mandag morgen heter det at Sparebank1 Telemark og Sparebank1 BV (Buskerud- Vestfold) er enige om en intensjonsavtale.

Rune Fjeldstad og Per Halvorsen

Tor Espen Simonsen 

Det innebærer at det nå skal utarbeides en endelig fusjonsavtale. Den endelige avtalen skal behandles i styrene i løpet av februar og fremlegges bankenes representantskap i mars 2021.

Går alt etter planen er sammenslåingen gjennomført den 1. juni 2021. Det nye navnet blir trolig Sparebank 1 Sørøst-Norge.

LES MER: Se hvem som kjøpte teglverket  

Den nye banken vil ha 520 ansatte (inkludert datterselskaper) på 17 kontorer i Vestfold, Telemark og Buskerud, med en forvaltningskapital på 93 milliarder.

Beholder dagens filialer - ingen minster jobben 
- Dagens filialstruktur er forankret i intensjonsavtalen og i alt vi sier. Vi kommer til å opprettholde de kontorene vi har i dag, og det blir ingen oppsigelser som følge av fusjonen, sier banksjef Per Halvorsen i en kommentar til Kanalen.  

Men denne gangen er det vår lokale bank som er lillebror i prosessen:

Sparebank 1 BV har en forvaltningskapital på cirka 53 milliarder, og er etablert med kontor i Larvik, Sandefjord, Nøtterøy, Tønsberg, Horten, Holmestrand, Drammen, Lier, Nedre Eiker og Kongsberg. Selskapet har tre heleide datterselskaper: EiendomsMegler 1 BV AS, Sparebank 1 Regnskapshuset BV AS, Imingen Holding AS, i tillegg til deleide Z-Eiendom AS. Sparebank 1 BV har ca. 340 ansatte.

Sparebank 1 Telemark har en forvaltningskapital på ca. 40 milliarder, og er etablert med kontor i Bamble, Porsgrunn, Skien, Ulefoss, Lunde, Bø og Notodden. Konsernet har følgende datterselskaper: Tufte Eiendom AS, Sparebankgården AS og EiendomsMegler 1 Telemark AS, der sistnevnte eies sammen med Skien boligbyggelag. Konsernet har ca. 180 ansatte.

Ledelse og lokalisering
Administrerende direktør i den sammenslåtte banken vil være Per Halvorsen, styreleder blir Finn Haugan og nestleder i styret blir Anne Berg Behring, heter det i avtalen.

Selv om Halvorsen som i dag leder Telemark-banken blir sjef i den sammenslått virksomheten, skal hovedkontoret flyttes fra Porsgrunn til Fokserød i Sandefjord, rett i nærheten av Torp.
Her skal det ifølge pressemeldingen sitte «liten effektiv stab samt ledelsen».

- Alt annet desentraliseres med korte beslutningsveier i de respektive markedsområder, heter det.

Stiftelsen er fortsatt eier
Fusjonen får ingen direkte betydning for den lokale sparebankstiftelsen i Nome, som altså er eier av banken. Men stiftelses eiermakt blir naturlig nok betydelig redusert fra dagens nivå.  


For å bruke denne hjemmesiden må du samtykke til vår behandling av personopplysninger.
Les vår personvernerklæring og vårt cookie-varsel.

Ok