Innstiller en rekke avganger på Sørlandsbanen

På bakgrunn av nedgang i antall reisende i forbindelse med den pågående pandemien, innstiller Go-Ahead flere avganger med Sørtoget.

Flere tog til og fra Lunde innstilles på nyåret.


Tor Espen Simonsen

Innstillingene vil gjelde allerede fra 4. januar 2021, heter det i en pressemelding fra selskapet.

LES OGSÅ: Skal du i kirka på julaften? Da bør du lese dette

Behovet er styrende 
 - Vi synes det er trist å måtte innstille togavganger med Sørtoget, men den andre smittebølgen og de nasjonale og lokale smitteverntiltakene gjør at vi kjører med tilnærmet tomme tog, det kan vi selvfølgelig ikke forsvare over tid, sier administrerende direktør Cathrine Elgin i Go-Ahead Norge

Go-Ahead opprettholder ifølge pressemeldingen tilbudet der det er stort behov, og nedskalerer der det er mindre behov.
- Vår erfaring er at våre passasjerer er flinke til å følge myndighetenes anbefalinger, og vi oppfordrer til å fortsette med det, sier Elgin.


Innstillingene omtales som midlertidige, og er bestemt i dialog med Jernbanedirektoratet. De første endringene vil tre i kraft mandag 4. januar 2021.

- Vi har store planer for vår operasjon i 2021, men det må vente til situasjonen med Covid-19 er blitt bedre, sier Elgin.

Disse avgangene innstilles
Mandag til fredag vil tre avganger mellom Stavanger/Kristiansand og Oslo innstilt fra 4. januar. Lørdag vil det bare gå to tog tur/retur Oslo, mens det blir fire avganger på søndagene.

I ukedagene er det avgangene fra Lunde klokken 14.14 og 22.12 som opphører. I tillegg blir toget fra Bø mot Oslo klokken 12.20 innstilt.

I motsatt retning er det avgangen fra Oslo til Lunde klokken 04.19 og 18.25 som innstilles i ukedagene.  I tillegg innstilles toget som ankommer Bø fra Oslo klokken 09.25.For å bruke denne hjemmesiden må du samtykke til vår behandling av personopplysninger.
Les vår personvernerklæring og vårt cookie-varsel.

Ok