Årets bedrift og etablerer er kåret. Her kan du lese om vinnerne

Hvert år deler Nome kommune ut prisene for årets bedrift og årets etablerer. Vanligvis gjøres dette under næringslivets julefrokost, men i år måtte det litt lureri til.

Her er årets bedrift og årets etablerer i Nome 2020.

Hege Dorholt

Mandag formiddag ble Kanalen med på et skikkelig julenisseoppdrag i en travel førjulstid. Etter hemmelighetskremmeri og noen få hvite løgner skulle årets priser i det lokale næringslivet deles ut. Første stopp var Hovedgata i Lunde sentrum.

Med ordfører og varaordfører i front og en stor heiagjeng fra Lunde Handelsforening med på følget, ble de ansatte ved Fargerike Lunde overrasket med blomster, diplom og gaver. 

Årets bedrift i Nome er Fargerike Lunde. Her er innehaverne flankert av prisutdelerne og representanter fra Lunde handelsforening under utdelingen i dag

– Jeg har ikke ord
– Vi har gleden av å overrekke dere prisen som årets bedrift, sa ordfører Bjørg Tveito Lundefaret til innehaverne Magne og Kjell Ove Grindrud.

– Hæ! Nei nå ble jeg virkelig overrasket. Jeg har faktisk ikke ord, responderte Magne Grindrud.

I tillegg til diplom og blomster fikk brødrene hvert sitt fotografi, av seg selv. 

– Så det var derfor vi måtte fotograferes, ler Magne. Jeg ante virkelig ingen ting, legger han til.

På forhånd var Magne og Kjell Ove fotografert, men påskudd om at de skulle dokumenteres for MTNU.

LES OGSÅ: Advarer ikke mot Skien-turer

Trygge på valget
Forretningen høstet applaus og gode ord fra ordfører og representanter for handelsforeningen.
Forretningen og innehaverne beskrives som usedvanlig serviceinnstilte, og strekker seg langt utover det man forventer, noe bygda og resten av næringslivet også nyter godt av.

– Dere er så gode på å gjøre oss andre gode, sa Linda Gunnerød fra Victoria & Henrik.

Etter mange tiår som en bauta i det lokale handelslivet skal brødrene Grindrud, nå la sin «arvtaker» Stine Moen ta driften videre.

– Vi har jo lagt lista nå da, lo Magne.

– Det har vært en spennende og ålright reise dette her. Nå skal vi ta det litt roligere og er trygge på at vi har gjort et trygt og godt valg med Stine. Det er veldig moro at butikken blir drevet videre.

Brødrene satte tydelig pris på prisen og lovet at både portretter og diplom skal få en sentral plassering i butikken.

– Jeg hadde aldri tenkt tanken at vi skulle få prisen. Dette var en super julegave, sa Kjell Ove.

Årets etablerer
Etter en rørende prisutdeling i Lunde gikk Kanalens ferd videre til Sannes. Her var gjengen bak eplesatsingen Sannes Frukt AS, lurt til å tro at de skulle fotograferes til Kanalens julenummer. I stedet ble det diplom, blomster og en gavesjekk fra Sparebank1 Telemark – Holla og Lunde, pålydende 10 tusen kroner.

– Dere er årets etablerer i Nome. Det er fantastisk flott hva dere har fått til allerede første sesong, og prosjektet Sannes Frukt AS er helt på linje med Nome kommunes strategi for ny satsing i landbruket, sa ordføreren.

– Dette var utrolig hyggelig. Det er fint å bli satt pris på, sa Ann Kristin Teksle.

Sammen med Knut Hvistendahl, Ole Terje Sannes og Frode Sannerholt, står hun bak fruktsatsingen.

Årets etablerer er Sannes Frukt AS med Ann Kristin Teksle, Ole Terje Sannes, Frode Sannerholt og Knut Hvistendahl

– Vi har vært heldige
AS i landbruket er foreløpig ikke så vanlig. Kanalen har flere ganger skrevet om satsingen og fulgte bedriftens første avling i høst. Det endte med godt over 40 tonn epler på det 50 mål store eplefeltet. En flott start for eplebøndene.

– Vi har vært heldige med timing og vær. Det er ikke alle i bransjen som har det, forteller Ole Terje Sannes.
Det er ved hans gård, på Sannes, selve eplefeltet ligger. Nå skal bedriften jobbe videre med å sikre firma slik at det står godt på egne bein og jobbe med strategier for utvidelse. Da kommer nok gavesjekken fra Sparebank 1 Telemark godt med.

– Vi må få skryte litt av den lokale banken. De har ytt fantastisk hjelp underveis og dette hadde ikke vært mulig uten den hjelpen, forteller Knut Hvistendahl.

– Vi er imponert over satsingen dere har gjort og det er noe vi har ønsket å være med på, sa Guro Vibeto fra Sparebank1.

For å bruke denne hjemmesiden må du samtykke til vår behandling av personopplysninger.
Les vår personvernerklæring og vårt cookie-varsel.

Ok