MTE-strøm fusjoneres inn i Kraftriket AS

Midt-Telemark Energi Strøm går inn i Kraftriket AS, en sammenslutning av flere mindre og mellomstore strømselskaper i Norge.

MTE

Tor Espen Simonsen

Midt-Telemark Energi Strøm AS (MTE-S) er et datterselskap av Midt-Telemark Energi Holding, og den delen av selskapet du som strømkunde forholder deg til i det daglige. De andre delene av MTE-systemet, som eier strømnettet og produserer kraft, fortsetter som før.

Betyr en ekstra stilling 
Sammensmeltingen av dagens MTE-S i Kraftriket AS skjer ved nyttår. MTE vil da sitte med en eierandel på 12,65 prosent i Kraftriket AS. 

Jon Arne Mørch Jonassen

Fusjonen vil ikke gi tap av arbeidsplasser eller kompetanse, sier MTE-sjef Jon Arne Mørch Jonassen til Kanalen. 

- Dette vil resultere i én ny stilling lokalt på Ulefoss, ellers vil kundene våre møte de samme menneskene og den samme servicen som før, sier Mørch Jonassen.

Målet er å bli en større aktør i Telemark innen salg av strøm, varmepumper og solceller, og å styrke seg i konkurransen med lavprisselskapene i markedet.

Midt-Telemark Energi Holding er heleid av kommunene Nome og Midt-Telemark. Midt-Telemark Energi Holding har tre datterselskaper innen strøm, nett og produksjon. Det er altså strømselskapet som nå går inn i Kraftriket.


Skal stå sterkere i markedet 
Midt-Telemark Energi Holding fortsetter som et eget lokalt eid energiselskap der nettselskapet og produksjonsselskapet drives videre som før.

- Det er med bakgrunn i de store endringene energibransjen er inne i at vi som selskap nå har kommet til denne positive beslutningen. Med dette mener vi å kunne hevde oss i en knallhard konkurranse fremover, heter det i en pressemelding fra MTE og Kraftrike tirsdag.

Kraftbransjen er i endring og Midt-Telemark Energi Holding har over tid jobbet med å finne en god og fremtidsrettet løsning for strøm.

- For oss var det viktig å finne en samarbeidspartner som gjør at vi kan ta en sterkere posisjon i markedet, heter det. 

LES OGSÅ: Advarer ikke mot Skien-turer

- For våre to eierkommuner er det viktig at vi beholder lokalt eierskap i selskapet som selger strøm i nærområdet. Endringen innebærer at vi kan bevare både verdier og arbeidsplasser lokalt, og vi vil understreke betydningen av at vi har denne type arbeidsplasser med viktig kompetanse i kommunene våre, heter det.

Ordfører Bjørg Tveito Lundefaret opplyser at eierne er informert og inneforstått med at fusjonen ikke vil føre til færre arbeidsplasser i Nome. 

Dette er Kraftriket AS
** Kraftriket eies av flere små og mellomstore strømselskaper og er en nasjonal leverandør av strøm med lokal tilhørighet.
** Kraftriket har til sammen cirka 80 tusen strømkunder, med ansatte fordelt på kontorer i Hønefoss, Fagernes, Vikersund, Tynset, Lærdal, Stange og nå også Ulefoss.

For å bruke denne hjemmesiden må du samtykke til vår behandling av personopplysninger.
Les vår personvernerklæring og vårt cookie-varsel.

Ok