Runar Johansen vant kulturprisen

Tirsdag kveld ble Runar Johansen hedret som vinner av Nome kommunes kulturpris i 2020. Samtidig ble det delt ut to ungdomsstipend.

Runar Johansen

Tor Espen Simonsen

Runar Johansen har i mange tiår gjort en formidabel innsats for kulturlivet i kommunen, spesielt innen musikkfeltet. Han er en dyktig og allsidig musiker som har stilt opp i talløse sammenhenger i forbindelse med framføringer for kor, lag, enkeltpersoner og i band, heter det i begrunnelsen.

Johansen selv la vekt på å dele æren med alle som har hjulpet ham. Kona fikk en særlig takk fra podiet. Utdelingen skjedde i forbindelse med kommunestyrets budsjettmøte.

LES OGSÅ: Se hvem som ble årets bedrift og årets etablerer 2020

Johansen har spilt mye med korene Skala og Unge Røster, samt for Kompis og Lunde kammerkor. Han har medvirket til å arrangere julekonserter på Ulefoss samfunnshus, og har akkompagnert på mange tilstelninger på Berget Bedehus, Fredheim og Dagsrudheimen.

I tillegg har han akkompagnert mange enkeltartister både fra Lunde og Ulefoss. Han har vært med på CD'er som er gitt ut og har spilt i Union Tribe. Han har deltatt mye både i Lunde og på Ulefoss i både i verdslige og religiøse sammenhenger. Årets kulturprisvinner er en uvurderlig pådriver for det lokale musikklivet i Nome.

LES MER: Flere fikk kaffen i vrangstrupen - nå får de uttale seg 

Ungdomsstipender

Nome kommunes Ungdomsstipend deles ut til spesielt talentfulle, unge, utøvende og skapende ungdom under 25 år. 


Blant de beste i sin klasse 
I år er det idrettsutøver Sander Haugerud (17) fra Ulefoss og musiker Ingrid Skåland Lia (22) fra Lunde som får stipend.

Langrennsløper Sander Haugerud går på toppidrett langrenn på Bø vgs. Han trener sammen med Team TeVe, og har som regel 12 – 15 timer trening i uka. I forrige sesong deltok han i Kretsmesterskap på langdistanse klassisk og tok sølv. Han ble også nummer fem i Halvhelten, og han deltok i NorgesCup. Han er nå klassifisert blant de 50 prosent beste på sitt årskull.

Sander Haugerud

I år har han, på tross av Covid-19, fått pallplassering med Kretsmesterskap bronse på rulleski fristil. Sander er blant de 15 beste langrennsløperne i Telemark og Vestfold i 18-årsklassen.

Snart aktuell med album 
Ingrid Skåland Lia er saxofonist, vokalist, komponist, tekstforfatter og produsent fra Lunde. Hun har de siste årene studert på jazzlinjen ved Norges Musikkhøgskole i Oslo. Før dette gikk hun jazzlinja ved Sund Folkehøgskole og musikklinja på Skien vgs. Hun har ledet og spilt i prosjekter med noen av Norges mest fremadstormende jazzmusikere.

LES OGSÅ: MTE-strøm fusjonerer 

Prosjektene holder et høyt nasjonalt nivå og har blitt spilt på flere av Norges fremste jazz-, impro- og klubbscener scener som Molde Jazzfestival, Jazzfest Trondheim, Skien Jazzfest, Oslo Jazzfestival, Victoria Nasjonal Jazzscene, Bergen Improklubb, Vossajazz, Ibsenhuset, Rockefeller, Herr Nilsen m.fl. For 2 år siden startet hun og to studievenninner bandet han gaiden.

Bandet har fått gode anmeldelser, og spås en lys fremtid på elektronikascenen. Bandet jobber nå med debutalbumet som kommer våren 2021. Andre utgivelser Ingrid kommer til å være med på i 2021 er albumet til Passe Planta og Daniela Reyes. I tillegg til å være utøvende musiker er Ingrid også kulturprodusent med både festivaler, konsertserier og deleierskap i et bookingselskap under beltet. Begge ungdomsstipendmottakerne er engasjert og motiverte med den interessen de har valgt å drive på med.

Kommunen ser frem til å følge med på deres videre utvikling.

LES OGSÅ: Se hvem som ble årets bedrift og årets etablerer 2020

Ingrid Skåland Lia kunne ikke være til stede ta imot stipendet i dag på grunn av skole.

For å bruke denne hjemmesiden må du samtykke til vår behandling av personopplysninger.
Les vår personvernerklæring og vårt cookie-varsel.

Ok