Eva Rismo gir seg i Nome kommune

Kommunedirektør Rune Engehult har i dag mottatt Eva Rismos oppsigelse.

Eva Rismo

Tor Espen Simonsen

Rismo er assisterende kommunedirektør og leder for den store samfunnsutviklingsetaten. TA melder på lillejulaften at Rismo har takket ja til stillingen som kommunedirektør i Nore og Uvdal.

- Jeg kan bekrefte at jeg har mottatt oppsigelsen i dag, sier Rune Engehult.

LES MER: I 2021 blir det billigere å bo i Nome


Lyses ut
Han sier videre at saken skal drøftes med resten av ledergruppa på nyåret, der det blir lagt en plan for den kommende rekrutteringsprosessen.

- Dette er en svært sentral stilling i organisasjonen, og jeg ser det som naturlig at stillingen lyses ut, sier Engehult.

LES MER: I januar får Nome de første dosene 

Ikke et unikt design
Eva Rismo ha hatt mange roller i sin jobb.

- Blir det mulig å erstatte henne med en ny ansatt, eller må dere se på organisasjonskartet også, Engehult?

- Det er en av de tingene som må drøftes i ledergruppen, men samtidig er det ganske vanlig i mange kommuner å samle denne typen funksjoner under en samfunnsenhet. Dette er ikke en løsning som har vært spesialdesignet for Nome.


- Hva slags erfaring og utdanning må en ny sjef for samfunnsutviklingsetaten ha?

- Her snakker vi om et såpas vidt ansvarsfelt, slik at ingen spesiell fagkompetanse er viktig. Det er nok ledererfaring som vil veie tyngst. Samtidig er må en ny person bidra til å komplettere ledergruppa.

Ønsker lykke til
- Jeg vil gjerne legge til at det er trist å miste Eva. Hun er en utrolig dyktig medarbeider, som har gjort mye bra for Nome kommune. Det blir et stort tap når hun forsvinner, men jeg vil ønske henne lykke til med nye utfordringer, sier Engehult.

For å bruke denne hjemmesiden må du samtykke til vår behandling av personopplysninger.
Les vår personvernerklæring og vårt cookie-varsel.

Ok