Melder nytt smittetilfelle på julaften

Rett etter klokken 10.00 på julaften meldes det at en ny person er koronasmittet i Nome.


Tor Espen Simonsen

Dette er det andre tilfellet i løpet av denne uken, og det tredje innenfor de siste syv dagene. De forrige meldingene kom på mandag 21. og torsdag 17. desember. 

LES OGSÅ: Pendler du til jobb? Da er du overhode ikke alene


Lavt smittetrykk 
I pressemeldingen fra Nome kommune heter det at den smittede har vært i karantene, og at det derfor ikke finnes nærkontakter.

Smittesporingen er avsluttet. 

LES: Alt om vaksinene som kommer til Nome i januar 

Dødsfall på sykehuset 
Smittetrykket i Nome er fortsatt lavt når vi går inn i julehøytiden.

Midt-Telemark kommune opplyste sent i går kveld at det ikke er påviste flere personer med covid-19, og et fryktet utbrudd ved Sauherad legesenter ser ut til å være avverget.

Samtidig settes det stadig nye smitterekorder i Grenland, der det i løpet av den siste uken er registrert rundt 100 personer med covid-19.

Varden.no melder samtidig om et korona-relatert dødsfall på Sykehuset i Telemark julaften. 

Koronasituasjonen ved Sykehuset Telemark - oppdatert 24.12

I dag
Innlagte pasienter: 11
Innlagte pasienter siste døgn: 1
Utskrevne pasienter siste døgn: 3
Døde siste døgn: 1

Siden 12. mars (samlet)
Innlagte pasienter: 44
Utskrevne pasienter: 26
Døde: 7
Ansatte med påvist smitte: 52

Seks-syv uker før virkingen slår inn
Første uka i januar mottar Nome de første 25 dosene med Pfizer-vaksine.

1500 personer er definert inn i en av risikogruppene for koronaviruset i Nome. De som får tilbudet om vaksine først, er beboere på institusjoner, bofellesskap og mottakere av hjemmetjenester. Disse gruppene får ta vaksinen der de bor. Deretter følger den store gruppen av eldre personer over 65 år. Her skal vaksinasjonen foregå på definerte steder, slik det var under influensavaksinasjonen i høst.


Koronavaksinen som Nome mottar i januar, må settes i to omganger. Det tar derfor opp mot seks-syv uker før virkingen av vaksinen gir mottakeren beskyttelse. I tillegg tar det også lang tid å vaksinere hele befolkningen, siden distribusjonen og logistikken rundt leveransene i starten vil gå ganske tregt.

Helsesjef i Nome, Ellen Moen, sier til Kanalen at resten av utstyret som trengs for å gjennomføre selve vaksinasjonen blir levert nå i romjulen.For å bruke denne hjemmesiden må du samtykke til vår behandling av personopplysninger.
Les vår personvernerklæring og vårt cookie-varsel.

Ok