2. juledag: Ny person i Nome er smittet av covid-19

Enda en person bosatt i Nome er bekreftet smittet av covid-19. 


Tor Espen Simonsen 

Melding er én dag forsinket, opplyser kommunen: 

- Det ble i går kveld meldt om ett nytt smittetilfelle i Nome kommune, heter det derfra.

LES OGSÅ: Nå kommer vaksinene - slik skal programmet gjennomføres i Nome


Ikke smittet lokalt
På dette tidspunktet er smittesporingen avsluttet, og alle nærkontakter er informert.

LES MER: Varsel på gult nivå det neste døgnet 


Det er sannsynlig at personen er smittet via sin arbeidsplass som oppgis å være et "annet sted i landet". En annen måte å si det på er at personen som har testet positivt for koronaviruset ikke er smittet lokalet i Nome. 

Med dagens nyhet er vi oppe i tre bekreftede sykdomstilfeller i Nome denne uken. De forrige meldingene kom på julaftenmandag 21. og torsdag 17. desember. 

Samtidig er situasjonen fortsatt alvorlig i Skien og Grenland, med et pågående utbrudd på Sykehuset i Telemark.

En mann (69) døde på sykehuset den 23. desember, etter å ha blitt smittet mens han var innlagt til behandling for en annen helseplage. 

Sykehuset i Telemark melder i dag at to nye personer er innlagt med virussykdommen, og at totalt 11 personer er til behandling for covid-19. 

Seks-syv uker før virkingen slår inn 
Første uka i januar mottar Nome de første 25 dosene med Pfizer-vaksine.

1500 personer er definert inn i en av risikogruppene for koronaviruset i Nome. De som får tilbudet om vaksine først, er beboere på institusjoner, bofellesskap og mottakere av hjemmetjenester. Disse gruppene får ta vaksinen der de bor. Deretter følger den store gruppen av eldre personer over 65 år. Her skal vaksinasjonen foregå på definerte steder, slik det var under influensavaksinasjonen i høst. 

Koronavaksinen som Nome mottar i januar, må settes i to omganger. Det tar derfor opp mot seks-syv uker før virkingen av vaksinen gir mottakeren beskyttelse. I tillegg tar det også lang tid å vaksinere hele befolkningen, siden distribusjonen og logistikken rundt leveransene i starten vil gå ganske tregt. Helsesjef i Nome, Ellen Moen, sier til Kanalen at resten av utstyret som trengs for å gjennomføre selve vaksinasjonen blir levert nå i romjule


 

For å bruke denne hjemmesiden må du samtykke til vår behandling av personopplysninger.
Les vår personvernerklæring og vårt cookie-varsel.

Ok