Rødt nivå hos Nome vgs: Digital undervisning tas i bruk

Nome videregående skole har endret sin status fra gult til rødt nivå. Det betyr økt bruk av digital hjemmeundervisning for elevene.

Nome vgs, her representert ved avdelingen på Søve.


Tor Espen Simonsen

Søndag kveld opplyste rektor Marit Hoven til Kanalen at skolen ble stående på gult nivå, etter en vurdering av smittevernoverlegen i fylket. Men statusen ble senere endret. Det får konsekvenser for elevene.  

Det er samtidig klart at ungdomsskolene i Nome går til rødt nivå fra og med tirsdag, når elevene der skal tilbake til undervisningen. Mandag det det planleggingsdag.

LES OGSÅ: Les full oversikt over de lokale smittetiltakene 

Går digitalt for å skille elevene
I praksis vil overgangen til rødt nivå for Nome videregående skole bety økt bruk av digital hjemmeundervisning, forteller administrativ leder Anette Ajer.

Det er særlige i fellesfagene (norsk, historie, engelsk og så videre) at hjemmeundervisning blir benyttet. Dette gjøres for å ikke blande kohortene.


Vanligvis består en yrkesskoleklasse av 15 elever, men i fellesfagene dobles elevtallet og gruppene blandes. For å unngå en slik blanding, blir hjemmeundervisning tatt i bruk. Praksisen vil være litt ulike i Lunde og på Søve, opplyser Ajer.

LES MER: Ikke hjemmeskole for ungdomstrinnet i Nome 

Har planene klare
Opprinnelig hadde avdelingen i Lunde planlagt studiedag mandag, mens elevene på Søve egentlig skulle hatt skole i dag. Det ble det ingenting av etter at skolen, søndag kveld endret sin status. Ledelsen ved skolen sitter i dag i møter for å klargjøre det praktiske rundt rødt nivå.

Anette Ajer sier at skolen allerede på forhånd har utarbeidet planer for hvordan undervisningen legges om fra gult til rødt nivå.

For å bruke denne hjemmesiden må du samtykke til vår behandling av personopplysninger.
Les vår personvernerklæring og vårt cookie-varsel.

Ok