Digital undervisning blir ikke nødvendig for ungdomsskolen

Oppvekstsjef i Nome, Tone Amundsen, sier til Kanalen at digital hjemmeundervisning trolig ikke blir aktuelt for ungdomsskolene som nå er i rød beredskap. Det bekrefter også rektor ved Lunde 10-årige skole. 

Rektor Renate Mentzoni Aaraas

Tor Espen Simonsen

Skolene i Lunde og Holla vil klare å holde gruppene (kohortene) adskilt ved hjelp av fysisk undervisning. For enkeltfag, som språk og valgfag, vil det imidlertid bli endringer. Her blandes elevene til vanlig, og det er også blandinger mellom alderstrinn.

I disse fagene må undervisningen legges om og tilpasses.

Men også her regner oppvekstsjefen med at fysisk tilstedeværelse blir hovedreglene. I praksis betyr rødt nivå at elevene i valg- og språkfag splittes opp, slik at de kan følge undervisningen sammen med sin faste kohort.

Amundsen sier videre at ungdomsskolene i Nome allerede har små nok grupper til at ytterligere delinger er unødvendig. Det er også god nok plass i skolebyggene til å sikre nødvendig avstand, får Kanalen opplyst.

LES OGSÅ: For Nome vgs er situasjonen en annen

- Vil klare å holde skolen åpen
Rektor ved Lunde 10-årige skole, Renate Mentzoni, bekrefter at digital undervisning ikke blir nødvendig.

Elevene vil ikke merke den helt store overgangen fra gult til rødt, annet enn at kohortene blir strenger adskilt og at det ikke skal foregå blanding av trinn og grupper på uteområdene. I tillegg kommer det endringer i timeplanen og kantinene stenges. 

- Vår organisering vil gjøre at dersom vi får smitte på ett trinn, så kan vi fortsatt ha resten av skolen åpen, sier Renate Mentzoni.Legger planen på nytt
Den største endringen er ifølge rektoren at gruppene blir mer faste, og at det er faste lærerne knytte til disse gruppene. De ansatte er videre delt inn slik at utvalgte lærere jobber separat med henholdsvis åttende, niende og tinende trinn.

LES MER: Få full oversikt over de nye reglene. Dette gjelder i Nome 

For å få kabalen til å gå opp, og sørge for at det til enhver tid er voksne knyttet til elevgruppene, må timeplanen legges på nytt. Og det er dette arbeidet mandagens planleggingsmøter er brukt til.

Rektoren håper imidlertid at skolen ganske raskt kan gå tilbake til en mer normal hverdag.

- Nå er dette en ordning som i første omgang skal vare i 14 dager, eller ni skoledager, så håper vi å gå tilbake til gult nivå etter det, sier Mentzoni.

For å bruke denne hjemmesiden må du samtykke til vår behandling av personopplysninger.
Les vår personvernerklæring og vårt cookie-varsel.

Ok