Skal du kaste ut jula? Da kan du støtte en god sak også

– Ikke kast juletreet i grøfta, lever det heller til oss, sier leder i Holla Bondelag, Henrik Kjeldsen.

Fliser opp juletreet for deg: Nå kan du igjen levere inn ditt juletre til Holla bondelag, og samtidig være med på å støtte en god sak. I år går pengene til Kreftforeningen. Flisene går til USF skiløyper (arkivbilde).

Hege Dorholt

For tredje år på rad kan du levere inn ditt gamle juletre ved Holla gård, og samtidig være med å støtte en god sak.

Tidligere har pengene gått til barneavdelingen på sykehuset i Skien og til utstyrsbua. Denne gang går innsamlingen til Kreftforeningen. I tillegg støtter man arbeidet med skiløypene til USF ved at trærne brukes til underlaget i løypetraseen.

Leveres ved Holla gård
– I utgangspunktet må man frakte og levere treet her selv, men om noen absolutt ikke får dette til kan de ta kontakt, så ser vi om vi finner en løsning, sier Kjeldsen.

På jordet utenfor Holla gård er det nå satt ut et skilt med vipps-nummer og informasjon.

– Minstebeløp for levering er 50 kroner, men man kan selvsagt gi mer. Dette er ren dugnad for oss i bondelaget og pengene vi får inn går uavkortet til Kreftforeningen, understreker Kjeldsen.

Samarbeid med Lunde og Flåbygd
Lunde og Flåbygd bondelag er også med på innsamlingen. For folk i Lunde er det mulig å levere sine gamle juletrær i en traktorhenger som står plassert utenfor bussgarasjene i sentrum. 

LES OGSÅ: Slik går skolene i Nome til rødt nivå 

Det er bare naturtrær som kan leveres, og de må være ryddet for all pynt. Trærne blir fliset opp, og flisene blir altså brukt som underlag i skiløypene.


En mulighet til å rydde opp
De siste årene har initiativet fått inn noen tusen kroner til de veldedige formålene.

LES MER: Alt du trenger å vite om de nye reglene

– Det har ikke vært store summer, men likevel en hyggelig måte å bidra og vise at vi bryr oss om andre. Dette starta med at vi observerte at juletrær lå litt slengt rundt, og gjerne ble liggende helt til påsketider. Derfor hadde vi lyst til å tilby en mulighet for å rydde opp, forteller Kjeldsen.

Levering av juletrær vil være mulig fram til midten av januar får Kanalen opplyst.For å bruke denne hjemmesiden må du samtykke til vår behandling av personopplysninger.
Les vår personvernerklæring og vårt cookie-varsel.

Ok