Lokal idrett og kultur samles i ny fritidsportal

Nome idrettsråd fikk 455 tusen kroner i gavepenger fra Sparebankstiftelsen Telemark – Holla og Lunde. Pengene skal gå til å lage en app og nettside med informasjon om alle fritidstilbud i Nome.

Nettportal: Tidligere i høst fikk Nome idrettsråd 455 tusen kroner fra Sparebankstiftelsen. Nå lanseres en ny fritidsportal. Fra venstre: Frode Sannerholt, Jonas Lia og Karl Arne Lia fra Vi Fritid, Guri Ramtoft, Stian Andersen og Bcl Thawng.

Hege Dorholt

– Dette har vært et ønske fra lag og foreninger, for å nå ut til flere med alle tilbud. Dette blir en felles plattform for hele Nome, forteller leder i idrettsrådet Frode Sannerholt.

Etter planen skal nettside og app, lanseres rett over nyttår.

LES OGSÅ: - Jeg sa bare «ja-ja-ja, så absolutt!»

Øker inkluderingen
Det er Notodden-firmaet Vi Fritid som står bak den digitale løsningen. Fra før har organisasjonen Notodden, Vinje og Røyken som kunder. Konseptet Vi Fritid skal gjøre det enklere for innbyggere å ta del i en aktivitet og bli en del av et miljø, og øke sjansen for mestring og inkludering.


Vi Fritids digitale løsning samler alle fritids- og kulturaktivitetene i kommunen og skal fungere på alle kommunens digitale flater. Brukeren kan finne kontaktinformasjon til lag og foreninger, og kan se filmer og lese om aktivitetene.

LES MER: Her er det kjørt opp løyper 

– Tanken er å få med alt av idrett, kultur og annen aktivitet. Dette kan oppdateres hele tiden og det er Vi Fritid som står for drift, verifisering av opplysninger og utviklingen. Lag og foreninger rapporterer inn nyheter og endringer til de. Informasjonen blir tilgjengelig på flere språk, forklarer Sannerholt.


Et uttalt ønske
Det har vært et uttalt ønske om å samle informasjon om aktivitetstilbudet i kanalkommunen. Senest under Allemed-møtet i frivilligheten i oktober, kom dette opp som et punkt.

– Det bekrefter behovet for bedre informasjon og for å nå ut, mener Sannerholt.


De tekniske løsningene er allerede laget. Nå jobbes det med å samle informasjon, lage filmsnutter fra ulike aktiviteter i Nome og tilpasse løsningene til kommunens behov. I januar lanseres, etter planen, appen.

– Hvordan skal dere klare å få folk til å bruke dette systemet aktivt Sannerholt?

– Vi kommer til å ha et markedsføringsstunt rundt dette når alt er klart, sier Sannerholt.

Pengene fra den lokale stiftelsen dekker oppstart og lisens av Vi Fritids system i to år.

For å bruke denne hjemmesiden må du samtykke til vår behandling av personopplysninger.
Les vår personvernerklæring og vårt cookie-varsel.

Ok