Alle ansatte rundt den smittede har testet negativt

Nyttårsaften fikk Nome sjukeheim varsel om at en beboere var smittet med covid-19. Det går etter forholdene bra med pasienten, og det er god kontroll på smittevernet, sier Anne Marie Gramstad.

Anne Marie Gramstad er leder ved Nome sjukeheim 

Tor Espen Simonsen

Med andre ord skal en videre smittespredning på avdelingen være avverget.


Blir i praksis isolert
Ingen andre beboere eller ansatte ved Nome sjukeheim ble definert som nærkontakter til den smittende pasienten. Det henger sammen med at personen allerede satt i karantene da den positive testen kom på nyttårsaften.

LES OGSÅ: - Jeg sa bare «ja-ja-ja, så absolutt!»- Jeg sa bare «ja-ja-ja, så absolutt!»

Når en sykehjemsbeboer får status som nærkontakt, innebærer det i praksis at personen isoleres, og at bemanningen forholder seg til strenge prosedyrer for smittevern. 

Tiltakene fungerer
Alle de ansatte som har vært i kontakt med pasienten i dette forløpet er testet, og samtlige koronatester har kommet tilbake med negativt resultat, opplyser Anne Marie Gramstad, leder ved Nome Sjukeheim. 

- Det at denne personen allerede var i isolert da smitten ble påvist, gjorde at vi hadde kontroll. Vi har planer og prosedyrer for håndteringen av dette, som i korte trekk går ut på å begrense personalet som har kontakt med pasienten, bruke smittevernutstyr og teste de ansatte. Alle testene har i ettertid vært negative, noe som viser at tiltakene fungerer, sier Gramstad.LES OGSÅ: Idrettsrådet vil samle all aktivitet på nettet  

Åpner for besøk i spesielle tilfeller
Avdelingen der den smittede hører til er stengt ned, og besøkende slipper ikke inn i isolasjonsperioden. Den er forøvrig over søndag formiddag.

Samtidig er reglene for besøk til resten av sykehjemmet svært restriktive. Dette regelverket ble innført allerede før det aktuelle smittetilfellet, som et forebyggende tiltak etter sterk smitteoppblomstring i Grenland. I denne perioden økte også antallet smittede i Nome raskere enn noen gang. 

- Men jeg understreker at vi ikke har et fullstendig besøksforbud, noe som gjør at vi åpner for besøk i spesielle situasjoner. Men dette må skje etter avtale med oss, sier Gramstad.


I beredskapsgruppas vedtok om besøksrestriksjoner i Nome, er det listet opp fire typer unntak. Besøk er tillatt etter avtale i disse situasjonene: 
- Pasienter/brukere som har alvorlig sykdom og/eller forverring av sin tilstand.
- Terminale pasienter.
- Pasienter/brukere der besøk fra pårørende er avgjørende for å ivareta pasientens/brukerens psykiske helse

For å bruke denne hjemmesiden må du samtykke til vår behandling av personopplysninger.
Les vår personvernerklæring og vårt cookie-varsel.

Ok