Nå går de gjennom alt gammelt materiale


De leter etter skatter i arkivet til Ulefoss Sportsforening. I anledning av 125 års jubileum har Finn Gade Larsen og Sven Ivar Sannes, startet ryddejobben blant gamle avisutklipp og protokoller.

Finn Gade Larsen og Sven Ivar Sannes


Kristian Karlsen

Den gamle dusjen på klubbhuset har i en tid blitt brukt som arkiv for sportsforeningen som ble stiftet i 1895.

LES OGSÅ: Se hvor mange som er isolert og hvor mange som er i karantene i Nome nå 

- Gamle bilag og mye papir har blitt kastet, mens vi har sjekket protokoller og permer om det var noe interessant å ta vare på. I dette arbeidet dukker det også opp mye som er spennende og som har med historisk verdi, sier Sannes.


Digitalisering
Nå ønsker kameratene å samle det mest verdifulle på ett sted, og ser for seg at digitalisering av materialet kan være veien å gå.

- Vi tenker at det er viktig å bevare en del av klubbens historie for ettertiden og vi har som mål å samle det viktigste. En mulighet på sikt er å digitalisere stoffet, slik at det er tilgjengelig for alle via internett, men først må vi få samlet alt i en perm, sier Finn Gade Larsen før han legger til:


Etterlysning
- Vi ønsker å komme i kontakt med personer som har flere utklipp eller annet interessant stoff fra USF sin historie.

Dermed er også etterlysningen sendt ut til alle som leser dette, og som kanskje har gamle bilder, utklipp eller gjenstander som kan fortelle mer om USFs historie.

For å bruke denne hjemmesiden må du samtykke til vår behandling av personopplysninger.
Les vår personvernerklæring og vårt cookie-varsel.

Ok