Nå er det klart - Det blir Telemarksveka og sommershowet flyttes til Lunde

På en pressekonferanse i dag kunne prosjektleder i Telemarksveka, Tormod Hynne, gjenta at arrangementet blir gjennomført  i sommer. Og det blir endelig bekreftet at det TV-sendte sommershowet legges til Lunde Sluseamfi.

Jubel for ny Telemarksveka: Nå er det endelig klart at det blir Telemarksveka med rulleski og sommershow. Fra venstre: leder i Sparebankstiftelsen – Holla og Lunde, Guri Ramtoft, rennleder for Kanalrennet, Terje Mognes, ordfører Bjørg Tveito Lundefaret, ordfører Siri Blichfeldt Dyrland, rennleder for Lifjell opp, Terje Wold og prosjektleder for Telemarksveka, Tormod Hynne.

Hege Dorholt

Det blir en rekke endringer på årets arrangement, på grunn av koronatilpasninger. Ingen vet foreløpig hvordan detaljene blir når vi skriver juni 2021. Men at Telemark igjen blir viet en hel uke med både rulleski, show og profilering er på det rene.

LES MER: Slik tok de pårørende farvel med koronasyk oldefar (ABO)

Kanalrennet skal arrangeres i Lunde som tidligere år.

– I verste fall kan ikke voksne være med, da arrangerer vi uansett juniorrennet, sier rennleder i Skade Terje Mognes.

SE OGSÅ: Bildekarusell fra skikarusellen i Lunde 

Landslagene stiller ikke
En annen ting som er klart, er at langrennslandslagene ikke stiller til start i årets rulleskirenn. De er bundet til et høydeopphold i hele juni.

– Men vi har signert en avtale med skiforbundet som binder alle landslagene til å stille neste år, forklarer Tormod Hynne. Selv om ikke den øverste eliten kommer, er det gode sjanser for å finne skistjerner på deltagerlista til årets Kanalrenn.


Alle de store profflagene og ski-classic-lagene er aktuelle. Her finnes stjerner som blant annet: Gjærdalen, Aukland, Bjørgen, Northug og «Pølsa Pettersen».

– Kanalrennet vil helt klart være et interessant renn for slike profiler, mener Hynne.

LES OGSÅ: Er du over 65 år, bør du lese dette

Håper på folkefest
Sentrumssprinten i Bø utgår i år. I stedet lanseres et helt nytt renn; Lifjell opp. Ingen av rulleskirennene blir TV-sendt. Men hele uka, fra 21. til 25. juni, vil det være innslag med profilerte kjendiser på TV2s plattformer, fra ulike steder i Telemark.

Sommershowet på slusa i Lunde blir den store live-sendte «rosinen i pølsa». Her lover prosjektleder Hynne at man virkelig har tenkt å dra på med store artister.

LES MER: Hele Kanalen som e-avis (ABO) 

Håpet er et stort publikum, men TV-show blir det uansett.

– Det var derfor liten tvil om hvor vi skulle legge dette. Det kommer til å bli knallbra TV-bilder fra slusa uansett publikumsantall, men håpet er selvfølgelig en skikkelig folkefest, sier Hynne.


500 tusen fra stiftelsen
For å få til et skikkelig show, har Telemarksveka fridd til Sparebankstiftelsen - Holla og Lunde. Og nå har de fått en halv million til sommerfesten.

– Vi har hatt en dialog med aktørene en stund og ville bidra til at arrangementet består i 2021. Vi ønsket å være med å lage det beste sommershowet som har blitt laga, sier daglig leder i stiftelsen, Guri Ramtoft.

– Vi føler oss veldig trygge på å legge det store arrangementet til Nome og Lunde. Befolkningen har vist at de stiller opp og vi har spektakulære planer, lover Hynne.

Telemarksveka har i år et budsjett på drøyt 3,2 millioner kroner. Sommershowet avholdes fredag 25. juni. Kanalrennet går søndag 27. juni.


For å bruke denne hjemmesiden må du samtykke til vår behandling av personopplysninger.
Les vår personvernerklæring og vårt cookie-varsel.

Ok