Har ikke fått svar om Follo-smitte

Torsdag ettermiddag ble det kjent at to personer i Nome var smittet av covid-19. Smitten ble satt i sammenheng med utbruddet av den engelske virusvarianten i Nordre Follo.

Kristin Sekse

Tor Espen Simonsen 

Det muterte viruset som har spredd seg i Follo er mer smittsomt enn den koronavarianten som foreløpig har vært dominerende i Norge. Det er også avdekket utbrudd med det engelske koronaviruset i andre kommuner.

Foreløpig er det ikke kjent hvilken variant de to smittede i Nome er bærere av.

- Vi har ikke fått analyseresultater ennå, sier kommuneoverlege Kristin Sekse. Hun opplyser videre at smittevernlege Solveig Tangen Nielsen mandag har bedt om å få mer informasjon om når analyseresultatene kan foreligge.

- Men jeg tror nok vi må vente to-tre dager til før vi får en avklaring på om det dreier seg om det muterte viruset, sier Sekse.

Én smittet i jobbsammenheng 
Hun opplyser videre at det kun er den ene av de to som ble smittet i Nordre Follo. Det skal ha skjedd i forbindelse med arbeidspendling.

Det er få nærkontakter knyttet til de to personene som har fått påvist covid-19. All smittesporing er også avsluttet.

- Begge har vært veldig forsiktige, og mer forsiktige enn vi kan forvente. Dette er et tilfelle der alt er gjort riktig, sier Sekse som dermed ikke frykter lokal spredning.

Dette er også en av grunnene til at risikonivået i Nome i dag ble rapportert inn som lavt.

- Vi har rapportert at Nome ligger på risikonivå én, som betyr at det er «stabilt og stille», sier Sekse.

Nivåinndeling i risikogrupper går fra én til fem, der én er lavest og fem er høyest risiko for utbrudd. Nordre Follo ligger eksempelvis på nivå fem. Nivåene måler både antall smittede i befolkningen, antall positive prøver blant de testede personene og sykehusinnleggelser.

For å bruke denne hjemmesiden må du samtykke til vår behandling av personopplysninger.
Les vår personvernerklæring og vårt cookie-varsel.

Ok