Neste regning kan gi sjokk. - Ta kontakt hvis du får problemer, sier Kraftriket

Kraftriket (tidligere MTE) går onsdag ut og varsler kundene om at neste strømregning blir høyere enn det mange er vant til.

Oddvar Steinhaug, Kraftriket 

Tor Espen Simonsen

Forklaringen er kaldt og tørt vær over tid, som igjen gir høyere forbruk og strømpriser.

- Får snakke med lokale folk
Oddvar Steinhaug i Kraftriket oppfordrer folk til å ta kontakt, dersom de får problemer med regningen.

- Selv om vi har nytt navn er vi de samme folka som før, og du får snakke med noen lokale hvis du ringer oss, sier Steinhaug.

2020 var et unntaksår i strømmarkedet, takket være en mild vinter og mye nedbør. Og selv om vi nå er inne i en langvarig kuldeperiode, er ikke strømprisen veldig ulik det forbrukerne har opplevd tidligere, sier Steinhaug.

- Jeg har sett på prisene for januar 2019 og januar 2021, og der er det ikke så stor forskjell. Men vi ser enkeltdager og enkelttimer innimellom med veldig høy pris, og det er ofte dette som skaper medieoppslag, sier Steinhaug.

- Slike hopp innimellom betyr noe, men ikke alt, legger han til.

Som mange vil huske var vinteren 2018/19 av godt gammelt merke, med mye snø og relativt lave temperaturer. 


Kan bedre seg om noen dager
Ifølge Steinhaug antyder den siste værrapporten et omslag til mildere temperaturer i slutten av neste 10-dagersperiode.

- Jo, lenger det kalde været holder seg, desto dyrere kan strømmen bli. Men det kan se ut til å bli bedre om noen dager, selv om slike rapporter er usikre så langt frem.

Nytt navn – samme folka
Midt-Telemark Energi Strøm gikk inn i Kraftriket AS fra 1. januar i år. Kraftriket er en sammenslutning av flere mindre og mellomstore strømselskaper i Norge.

Ifølge MTE-sjef Jon Arne Mørch Jonassen skal ikke fusjonen vil ikke gi tap av arbeidsplasser eller kompetanse lokalt.

- Dette vil resultere i én ny stilling lokalt på Ulefoss, ellers vil kundene våre møte de samme menneskene og den samme servicen som før, har Mørch Jonassen uttalt til Kanalen.

Målet er å bli en større aktør i Telemark innen salg av strøm, varmepumper og solceller, og å styrke seg i konkurransen med lavprisselskapene i markedet.

Midt-Telemark Energi Holding er heleid av kommunene Nome og Midt-Telemark. Midt-Telemark Energi Holding har tre datterselskaper innen strøm, nett og produksjon. Det er altså strømselskapet som går inn i Kraftriket.

For å bruke denne hjemmesiden må du samtykke til vår behandling av personopplysninger.
Les vår personvernerklæring og vårt cookie-varsel.

Ok